Mari Aspola

s. 1947, Helsinki
Taidegraafikko
Asuinpaikka: Rauma

Yhteystiedot

Puhelinnumero: 0400 262362

Oma esittely

Taidegrafiikkani kulkee reunoilla, marginaalissa ollen pienimuotoista, pysähtyvää, hiljaista puhetta, missä sommittelu, värit ja tilan synnyttämisen pohdinnat ovat ydintä.

Työrytmini on hidas prosessi, jossa vedokset saavat muotonsa kokemuksista maailmassa käsitellen ihmisenä olemista.

Arkkitehtuuri ja luonto ovat läsnä pelkistetysti, viittauksina. Mennei-
syys ja nykyhetki rinnastuvat.

Kartonkigrafiikka on menetelmäni.
Kollaasimainen vedostusprosessi on läpikuultavia kerroksia, mukana kuivaneula ja joskus carborundum ja nykyään myös pvc-tekniikka.
Näytä biografia

Ajankohtaista

NÄKYJÄ, yhteisnäyttely Runonkulman galleria, Uusikaupunki, joulukuu 2018

Suomen Taidegraafikot, Grafoteekin Kuukauden taiteilija, maaliskuu 2019

Bio

Mari Aspola s. 1947 Helsinki (os. Ruuskanen) valmistui vanhasta Ateneumista, Taideteollisesta Oppilaitoksesta kuvaamataidonopettajaksi 1972. Suuri vaikutus tulevalle taiteen tekemiselle oli grafiikan luokassa saatu opetus Pentti Kaskipuron johdolla sekä osallistuminen kahteen Nuorten näyttelyyn Taidehallissa. Niinpä työn ohella 1980 hän palasi taidegrafiikan pariin liittyen Rauman Taidegraafikoihin. Jäsenyys on velvoittanut häntä aina uusiin töihin, uusien tekniikoiden opiskeluun, viimeisimpinä niistä myrkyttömät menetelmät, joista erityisesti kartonkigrafiikasta on tullut hänen käyttämänsä menetelmä.
Kuvataideopettajan työssä taiteen tekemisellä on ollut suuri merkitys, pedagogi ja taiteilija samassa persoonassa. Suomen Taidegraafikoiden jäsenyys vie taiteilijaa uudella tavalla eteenpäin.