Marianne Sylvia Laiti

Perustiedot

s. 1971
kuvataiteilija, kuvanveistäjä
Asuinpaikka: Kangasala

Yhteystiedot

Puhelinnumero: 0445751207

Oma esittely

Olen kuvanveistäjä ja piirtäjä. Käytän pääasiassa itse tekemiäni kuivapastelliliituja, mustetta sekä erilaisia sekatekniikoita. Lisäksi valan teoksia pronssiin.

Kaikessa ilmaisussani oleellista on mahdollisimman vapaa, rento kädenjälki. Näen paljonkin vaivaa siihen, että kaikki näyttäisi kuin itsestään syntyneeltä. Piirtäessäni pyrin ajatuksettomaan, tyhjän pään mielentilaan. On kiinnostavaa kun viiva "lähtee kävelylle" ja alkaa kuljettaa työtä omavaltaisesti.

Aiheet poimiutuvat usein omista elämäntilanteista, asioista ja tunnelmista jotka ovat sillä hetkellä oleellisia. Usein piirroksiin ui tiettyä huumoria, vähän kuin vahingossa. Kuvaan ihmisen omaan mielen maisemaansa syventyneenä. Se mikä voidaan nähdä rujona, onkin ehkä kaikkein syvällisintä ja haavoittuvaista.
Näytä biografia

Ajankohtaista

Ajankohtaisimmat tiedot ja teoskuvat löytyvät nettisivuiltani:

www.mariannelaiti.fi

 

Pirkanmaan taidesuunnistus 27-28.4.2019

www.taidesuunnistus.net

 

Bio

Valmistuin Kankaanpään taidekoulusta 1997 kuvanveistäjäksi ja olen suorittanut lisäopintoja Turussa ja Lahdessa, sekä kuvataidepsykoterapian perusteet -opinnot.

Ihmisen mieli kiinnostaa minua sekä aiheena että työvälineenä. Kuviin ui aina myös tiedostamattomia, yllätyselementtejä ja se pitää homman hereillä! Tutkailen taiteen ja mielen vuorovaikutusta myös työssäni terapeuttisen kuvailmaisun ohjaajana. Uskon vakaasti taiteen mahdollisuuteen kommunikoida ihmisiä syvästi yhdistäviä kokemuksia ja tunnetiloja.