Marje Viitala

Perustiedot

Kuvataiteilija, Taidegraafikko
Asuinpaikka: Tampere

Yhteystiedot

Puhelinnumero: +35844-2614107

Oma esittely

Sinisessä pehmeässä valossa kuvamaailmani hahmot kertovat omaa tarinaansa ihmisyydestä, toiveista ja tunteista. Luonto luo omia hiljaisia verkkojaan, antaen valon heijastaa tunteita. Kauempana yksittäinen jänis pysähtyy katsomaan katsojaa.

Taide saa muotonsa elämästä ja ajatukset kiteytyvät näkymättömästä näkyväksi, uni ja valvemaailma sekoittuvat filosofian ja runon kaltaiseksi näkymäksi.

Tekniikkana käytän perinteistä syvä- ja kohopainografiikkaa: etsausta ja puupiirrostekniikkaa. Toisinaan kokeillen muitakin materiaaleja. Se irroittaa työskentelyä tutummista askeleista ja herättää aina jotain uutta ja tukee vanhaa. On välillä mentävä kauemmaksi, jotta pääsee takaisin lähelle.
Etsaukset piirrän suoraan laatalle luonnostelematta; teen teokset flow- ajatuksella, annan kuvalle tilaa hengittää ja ajatusten viedä. On tärkeää, että alitajunta puhuu vapaasti.
Valmista aihiota työstän monotypiamaisin keinoin ja haen siihen valopisteitä, tooneja.

Työ elää, joka prosessin kautta lopulliseen muotoonsa.

___________________________

Marje Viitala on kolmannen polven kuvataiteilija ja taidegraafikko. Tekniikkana hän käyttää perinteikästä koho- ja syväpainoa; metalligrafiikkaa sekä puupiirrostekniikkaa.
Viitala on syntynyt Vammalassa ja työskentelee nykyisin Tampereella. Taidekoulutuksen hän on saanut Kankaanpään taidekoulussa, graafisella linjalla.
Näyttelyitä Viitala pitää laajasti niin paikallisesti, valtakunnallisesti kuin kansainvälisesti mm. 10th Douro Biennal, Portugali, Paradise Art Galleria, Japani; Suomen puupiirtäjät, Northern art scandinavia collaboration Japan-finland, Riihimäen taidemuseo; Suomen puupiirtäjien seuran 4. vuosinäyttely, Kustaa Hiekan taidemuseo; Uusin silmin-näyttely suomi100 juhlanäyttely.

Hän kuuluu Suomen taidegraafikot ry:n, Suomen puupiirtäjiin, Tampereen taiteilijaseuraan, taiteilijayhteisö Avarataide ry:n. Järjestöissä hän toimii myös luottamustoimissa.

Teoksia Viitalalla on Tampereen taidemuseossa, Sastamalan ja Nokian kaupungin kokoelmissa sekä yksityiskokoelmissa.

Ajankohtaista

TULEVAT NÄYTTELYT
2021

  • Kuukauden taiteilija, Suomen taidegraafikkojen 90-vuotisjuhlavuosi- Viivan vuosi,Grafoteekki ( G galleria). Helsinki 12.1-7.2. 2021

  • Maker's Galleria, Vaasa. 9.2-28.2 2021
    Yhteisnäyttely  Marje Viitala, Heta Laitakari.

  • Retrospektiivisesti Raimo Viitala, kutsuttuna Marje Viitala.  Kulttuuritalo Jaatsi, Sastamala. Kesän ajan.

  • Uusi Kipinä Galleria, Lahti 10.8-29.8.2021

  • Daniel Medelplanin museo, Pälkäne (suomen puupiirtäjät)