Marjo-Riitta Suikkanen

Perustiedot

Kuvataiteilija, Kuvanveistäjä
Asuinpaikka: Ylöjärvi

Yhteystiedot

Puhelinnumero: 041 586 3864

Oma esittely

Monumentista minimalismiin, kaikki tekniikat. Klassisuus, figuratiivisuus, abstraktiivisuus
Näytä biografia

Ajankohtaista

Näyttely VANHAAN RÄIKKÄÄN  Ylöjärvelle 1.10 -30.10.2020.

Seuraava FIDEM:n kansainvälinen näyttely on TOKIOSSA, jonne minulta on valittu teos: PYRAMIDI -mitali. Pronssiin valettuna. Näyttely on koronan vuoksi siirretty vuodella eteenpäin, vuoteen 2021 lokakuulle. Näyttely kestää kuukauden.

 

Tekeillä on kirja, jonka kuvitan omilla teoksillani.

Web- sivut uudistuvat lähiaikoina.

Kerään materiaalia tulevaa näyttelyä varten.

Taiteilijan teoksia

Bio

Työskentelyala: kuvanveisto, piirustukset, öljypastellit.Monumentista minimalismiin.Klassisuus ja abstraktisuus.

Koulutus: Lahden Taideinstituutti/
Taidekoulu1973. Suomen
Kuvanveistäjäliiton
täysjäsen 1982. Opintomatkoja Roomaan ja Firenzeen 1980 -1982.Työskentely Grassinan taiteilijaresidenssissä Italiassa 1982.

Teoksia mm.Tampereen ja Ylöjärven kaupunki, Suomen Kansallismuseo, Suomen valtio, Postimuseo Vapriikki,Tampereen Taidemuseo

, Julkiset Teokset: Tampereen kaupungin Terveysasema, Tampere Pirkkalan lentoasema, KOP Helsinki ( om. Taidesäätiö Merita ) Sijoitus Tampereen Hämeenkadun Nordea. TSOP ( Pohjola Pankki ) Tampere. ( kaikki pronssiin valettuna )

Kansainväliset näyttelyt:
FIDEM: Tukholma, Helsinki, Lontoo, Colorado Springs, Sofia, Tampere

Useita palkintoja mitalikilpailuissa ja juhlarahakilpailuissa. Apurahoista arvostan eniten Suomen kulttuurirahaston keskusrahaston apurahaa 2008.

Teemoja joita käytän on erilaiset kaaret ja
holvit. Aika ja avaruus. Käytän paljon harppia ja viivotinta. En ole roiskijatyyppiä. kiinnitän paljon huomiota sommitteluun. Tähdet ja avaruus ja planeetat kiinnostavat. Käytän paljon geometrisiä muotoja. Minulla on seitsemän harppia ja lisäksi kookas tankoharppi. kuutio toistuu usein ja myös kuusikulmio ja kahdeksankulmio Minä olen kiinnostunut fysiikan viimeisimmistä saavutuksista.

Teosteni kuvia löytyy myös googlehaulla sanalla "Haamuhiukkanen.Myös haulla Fidem Sofia, Fidem Lontoo, Fidem Colorado Springs .

Paikkakunnan pienuus ei estä ajattelemasta suuria. Universumi on kaikille yhtä suuri tai pieni vaikka sitä katsoisi miljoonakaupungin pilvenpiirtäjästä tai matalan torpan takaikkunasta. Ei se siitä laajene eikä kutistu. Riippuu katsojan ajatuksista.

Minä kuulun kirkonrakentajien sukuun. esi-isäni ovat kuuluja kirkonrakentajia Ruokolahdelta., mm. Tuomas Ragvaldinpoika Suikkanen joka on rakentanut Ruokolahden kirkon kauniin kellotapulin. ikää 263 vuotta.( en ole kreationisti enkä ateisti olen vain utelias.) Mystinen rakennus,minua kiinnostaa siinä kahdeksankulmainen pohjaratkaisu.