Marjukka Kaminen

Perustiedot

s. 1948, Seinäjoki
Taidemaalari
Asuinpaikka: Oulu

Yhteystiedot

Oma esittely

Maalaukseni ja vesivärityöni ovat abstrakteja, väreiltään läpikuultavia ja kerroksellisia. Haluan ajatella, että maalaamiseni on ikäänkuin säveltämistä. Sävellän väreillä ja parhaimmillaan taulu soi silmissä kuin musiikki korvissa.
Näytä biografia

Bio

Sukujuuriltani olen Etelä-Pohjalainen, syntynyt ja kasvanut Seinäjoella. Piirtäminen ja maalaaminen olivat mieleisiäni tekemisiä lapsuudesta asti. Ylioppilaaksi päästyäni opiskelin Suomen taideakatemian koulussa (syksy 1969), josta siirryin School of Visual Arts:iin New Yorkissa (1970-72, college, three year diploma).
Suurkaupunki ja sen kulttuuritarjonta, sekä uudet taidesuuntaukset kuten minimalismi, tekivät minuun lähtemättömän vaikutuksen. Debyyttinäyttelyni oli Galleria Artekissa, Helsingissä 1973.
Asuin ja työskentelin New Yorkissa yli 30 vuotta. Minulla oli sinä aikana näyttelyitä säännöllisesti molemmissa maissa. Vuoden 2003 alusta olen asunut jälleen pysyvästi Suomessa ja järjestänyt näyttelyitä täällä.
Asun nykyisin Oulussa, Pohjois-Pohjanmaalla. Olen Taidemaalariliiton pitkäaikainen jäsen, matrikkelissa ja verkkomatrikkelissa.
Teoksiani on valtion kokoelmissa sekä muissa julkisissa ja yksityisissä kokoelmissa Suomessa ja ulkomailla.