Martti Kukkonen

Perustiedot

s. 1958, Kontiolahti
Kuvataiteilija, Taidemaalari, Ympäristötaiteilija
Asuinpaikka: Helsinki

Yhteystiedot

Puhelinnumero: +358451200958

Oma esittely

Martti Kukkonen on vuonna 1958 Kontiolahdella syntynyt kuvataiteilija ja valmistunut Suomen taideakatemian koulusta taidemaalariksi vuonna 1983, minkä jälkeen hän on toiminut niin vapaana taiteilijana kuin taideopettajana. Ympäristötaidetta Martti Kukkonen on tehnyt vuodesta 2000. Hän käyttää töissään eri materiaaleja luonnonmateriaaleista aina kierrätysmateriaaleihin, työn luonteesta riippuen. Työskentely lähtee aina teoksen ideasta, jonka toteuttamiseksi hän pyrkii löytämään sopivimman materiaalin. Martti Kukkonen on käyttänyt materiaalina paljon myös valoa ja tehnyt julkisia valoteoksia.

Martti Kukkosen tuotannolle leimallista on yhteisöllinen toiminta ja suomalaisuuden juurien tutkinta, joka on laajentunut myös taiteen teon ulkopuolelle. Taidekoulu MAA:n opettajana
1990-luvulla Martti Kukkonen oli kehittämässä periodimuotoista opetuskulttuuria, johon ympäristötaiteen opetus kuului kiinteänä osana. Yhteisötaiteen käsitettä ja toimintakulttuuria hän kehitti Helsingin kaupungin kulttuuriasiainkeskuksen yhteisötaiteilijana 2000-luvulla. Hän on toiminut myös useiden ympäristötaidetapahtumien tuottajana.