Merja Ala-Olla

Perustiedot

s. 1965, Laitila
Kuvataiteilija, Taidegraafikko, Kuvataideopettaja
Asuinpaikka: Ihode

Yhteystiedot

Puhelinnumero: +358445331718

Oma esittely

Minua kiehtovat luonto ja sen mysteerit revontulista sateenkaariin ja myrskyistä sumuihin arvoituksellisina, alati muuttuvina, katoavina ja taas uudelleen syntyvinä ilmiöinä.
Teoksieni maisemassa aika pysähtyy. Jokainen auringonlasku on uusi ja erilainen kuin mikään aikaisemmin edes samassa paikassa koettu. Samalla se voi olla myös viimeinen. Viimeisimmissä teoksissani näkyvät Italian valo ja muinaisen Rooman perintö. Mietin, miten vuosituhansien kuluessa luonto pikkuhiljaa muovaa arkkitehtuuria.
Teoksissani esittäytyvät muinaisista taruista tutut eläimet. Tulihäntäiset ketut tanssivat pohjoisella taivaalla. Kuvieni eläimiin on myös helppo samaistua. Palazzo Pittin kissa istuu portin päällä katsomassa täysikuuta kuin satoja vuosia sitten Firenzessä.
Minua kiehtovat eri tekniikoiden mahdollisuudet ja siksi vaihtelen mielelläni grafiikan, keramiikan ja maalauksen välillä. Maalatessa näen teoksen edistymisen koko ajan, kun taas syväpainografiikan tekeminen vaatii pitkäjänteisyyttä ja kärsivällisyyttä. Vasta painolaattojen monien syövytysten tai kaiverrusten jälkeen saa nähdä ensimmäisen vedoksen.
Teoksiani on ollut esillä yksityis- ja yhteisnäyttelyissä Suomessa ja ulkomailla mm. Espanjassa, Italiassa, Iso-Britanniassa, Yhdysvalloissa, Ranskassa, Japanissa, Ruotsissa, Virossa, viimeksi Rooman ArtExpossa, Pohjois-Irlannissa Seacourt Print Biennalessa, Espanjassa Mini Print Biennale Cadaquésissa, Serbiassa 13 th International Biennal of Miniature Art –näyttelyssä ja Lontoossa Chelsea Art Fair –taidemessuilla. Olen Suomen Taidegraafikot ry:n ja Kuvasto ry:n jäsen. Ateljee- ja näyttelytilani sijaitsee kotipihallani Ihodessa yli 100 vuotta vanhassa kivinavetassa 8-tien vieressä 15 km Raumalta Turkuun päin. Teoksiini voit tutustua myös kotisivuillani osoitteessa www.artmerkut.fi.

Ajankohtaista

https://www.artmerkut.fi/nayttelyt/