Merja Briñón

Perustiedot

Kuvataiteilija, Käsitetaiteilija, Installaatiotaiteilija

Yhteystiedot

Oma esittely

Tutkin taiteilijana erilaisia ilmiöitä kuten ajan ulottuvuuksia, ajattomia tiloja, välitilaa ja siirtymää näkyvän ja näkymättömän maailman välillä, liminaalisuutta sekä hiljaisuuden ja tyhjyyden estetiikkaa. Olen kiinnostunut taiteen tekemisen prosessista, väristä, muodosta sekä kuvapinnan rakenteesta. Kuvataiteilijana olen saanut kiitosta vahvasta väri- ja muotokielestäni sekä persoonallisesta, suomalaisille kuvataiteilijoille epätyypillisestä valonkäyttötavastani.

Mielemme määrittää maailmaa kielen avulla. Pyrimme antamaan asioille nimen, joka määrittää ilmiön muodon. Kysyn teoksillani, onko olemassa jotain ajattelun tuolla puolen? Mikä on olennaista tässä lyhyessä, ohikiitävässä elämässä? Usein tärkeämpää on se mikä jätetään visualisoimatta kuin se mikä kuvataan. Teokseni ovatkin minimalistisen pelkistettyjä installaatioita.

Asun ja työskentelen Iissä ja Madridissa. Suoritan parhaillaan taiteen tohtorin tutkintoa Lapin yliopiston taiteiden tiedekunnassa tutkien ajattomia tiloja sekä tiedostamatonta kehollisena kokemuksena. Olen opiskellut kuvataidetta Lapin yliopiston lisäksi Espanjassa Universidad de La Lagunassa ja olen valmistunut graafikoksi/kuvittajaksi Kuopion Muotoiluakatemiasta. Teoksiani on esitelty useissa yksityis- ja ryhmänäyttelyissä koti- ja ulkomailla.
Näytä biografia

Bio

Merja Briñón tutkii taiteessaan erilaisia ilmiöitä kuten ajan ulottuvuuksia, ajattomia tiloja, välitilaa ja siirtymää näkyvän ja näkymättömän maailman välillä, liminaalisuutta sekä hiljaisuuden ja tyhjyyden estetiikkaa. Merja Briñón asuu ja työskentelee Iissä ja Madridissa. Hän suorittaa parhaillaan taiteen tohtorin tutkintoa Lapin yliopiston taiteiden tiedekunnassa tutkien ajattomia tiloja sekä tiedostamatonta kehollisena kokemuksena. Briñón on opiskellut kuvataidetta Lapin yliopiston lisäksi Espanjassa Universidad de La Lagunassa ja hän on valmistunut graafikoksi/kuvittajaksi Kuopion Muotoiluakatemiasta. Briñónin teoksia on esitelty useissa yksityis- ja ryhmänäyttelyissä koti- ja ulkomailla.