Mia Seppälä

Perustiedot

Kuvataiteilija, tutkija
Asuinpaikka: Helsinki

Yhteystiedot

Oma esittely

Olen Mia Seppälä, Helsinkiläinen kuvataiteilija ja tällä hetkellä tohtorikoulutettavana Taideyliopiston Kuvataideakatemiassa. Käytän työskentelyni lähtökohtana olemassa olevia rakenteita ja vakiintuneita toimintamalleja. Toisinaan ne ovat tunnistettavia ja arkisia, toisinaan vaikeammin erottuvia ja kätkettyjä. Tarkastelen työskentelyni kautta sitä, miten paikan ja tilanteen olosuhteet vaikuttavat teoksen muotoutumiseen. Teoksiani on nähty yksityis- ja yhteisnäyttelyissä Suomessa ja kansainvälisesti aina -90 luvun lopulta alkaen. Valmistuin kuvataiteen maisteriksi Taideyliopiston Kuvataideakatemiasta vuonna 2017.
Näytä biografia

AjankohtaistaCooking for the Apocalypse

Exhibition Laboratory 20.11.2020-9.12.2020

Cooking for the ApocalypseEco Noir: A companion for Precarious Times

Syömme itsemme kuoliaiksi – Cooking for the Apocalypse -näyttely käsittelee lajien välisiä suhteita ja ruuantuotannon vaikutuksia | Taideyliopisto

#DIGITEATTERI

S.P.H.E.R.E

Ekskursioita Digiboxin ulkopuolelta

 

Hirvitalon pois-maalaaminen

Lauantai 1.8.2020 klo 17.00

Hirvitalo - Pispalan Nykytaiteen Keskus,  Hirvikatu 10, 33240 Tampere 

https://www.facebook.com/Hirvitalo-Pispalan-Nykytaiteen-Keskus-202287073132009/

https://www.facebook.com/events/1035446203506956/

***

Feel Helsinki 18.5.-13.6.2020


Äänikävely Töölönlahdella


https://www.feelhelsinki.info/ohjelma/aanikavely-toolonlahdella


Äänikävelyllä osallistuja lataa aplikaation mobiililaitteeseensa, laittaa kuulokkeet päähänsä ja kävelee Töölönlahden alueella, kuunnellen kävelyreittiä mukailevia varta vasten sävellettyjä teoksia. GPS-teknologiaa hyödyntävä kävely tarjoaa kuulijoille uusia näkökulmia tuttuun ympäristöön. Äänikävelyllä käytettävän teknologian on kehittänyt SoundWays. Kokonaisuus mahdollistaa uudenlaisen kokonaisvaltaisen vaeltavan kuuntelukokemuksen, ja samalla uudenlaisen mahdollisuuden säveltäjille.


http://www.sibafest.fi/-/mobile-sonic-walks-aanikavely-toolonlahdella


Mobile Sonic Walks // 25.11.2019
 

 

Bio

Mia Seppälä on tohtoriopiskelija (2019-) Taideyliopiston Kuvataideakatemiassa. Hän työskentelee valokuvan, maalauksen, liikkuvan kuvan ja osallistavan taiteen parissa. Seppälä on osallistunut näyttelyihin ja festivaaleille Suomessa ja kansainvälisesti. Mia Seppälä valmistui Kuvataiteen maisteriksi Kuvataideakatemiasta (2017).

Taiteellisessa työskentelyssään, hän käy läpi sitä miten pyrkimys kontrolloida kontrolloimatonta kääntyy paradoksiksi. Hän tutkii paikan, tilanteen, ja materian liikkeen vaikutusta taideteoksen merkityksen muodostumisessa. Hän kysyy: Entä jos taideteoksen aihe ei olekaan teos itsessään, vaan kysymys siitä mitä taide on ja miten se tehdään. Mikä taiteen piirissä on mahdollista?

Lähtökohtana teoksilleen Seppälä käyttää olemassa olevia rakenteita, formaatteja ja toimintamalleja. Toisinaan ne ovat tunnistettavia ja arkisia, toisinaan vaikeammin erottuvia ja kätkettyjä.