Mia Seppälä

Kuvataiteilija, Tohtoriopiskelija
Asuinpaikka: Helsinki

Yhteystiedot

Oma esittely

Mia Seppälä, Taideyliopiston Kuvataideakatemian tohtoriopiskelija (2019-) ja Helsinkiläinen kuvataiteilija, joka käyttää työskentelynsä lähtökohtana olemassa olevia rakenteita ja vakiintuneita toimintamalleja. Toisinaan ne ovat tunnistettavia ja arkisia, toisinaan vaikeammin erottuvia ja kätkettyjä. Keskeistä Seppälän taiteessa on se, miten olosuhteet vaikuttavat teoksen merkityksen muodostumiseen. Hänen teoksiaan on nähty yksityis- ja yhteisnäyttelyissä Suomessa ja kansainvälisesti. Seppälä valmistui kuvataiteen maisteriksi Taideyliopiston Kuvataideakatemiasta vuonna 2017.
Näytä biografia

Ajankohtaista


SibaFest / Su 26.1. klo 12.00, 14.00 ja 16.00
Sibelius-Akatemian pääsisäänkäynti, Musiikkitalo
Kesto: 60 min
Vapaa pääsy


Äänikävelyllä osallistuja lataa aplikaation mobiililaitteeseensa, laittaa kuulokkeet päähänsä ja kävelee Töölönlahden alueella, kuunnellen kävelyreittiä mukailevia varta vasten sävellettyjä teoksia. GPS-teknologiaa hyödyntävä kävely tarjoaa kuulijoille uusia näkökulmia tuttuun ympäristöön. Äänikävelyllä käytettävän teknologian on kehittänyt SoundWays. Kokonaisuus mahdollistaa uudenlaisen kokonaisvaltaisen vaeltavan kuuntelukokemuksen, ja samalla uudenlaisen mahdollisuuden säveltäjille.


http://www.sibafest.fi/-/mobile-sonic-walks-aanikavely-toolonlahdella


Mobile Sonic Walks // 25.11.2019


 


Helsingin Hanasaaren kivihiilikasojen pois-maalaaminen / 21.1.2020 klo 14.30-15.30 https://miaseppala.files.wordpress.com/2020/01/off-painting-method-1.pdf

Konferenssiesiintyminen ja tutkimusmenetelmän demonstroiminen: "The Picture Creates its Skin". 

Hiljattain:


Performanssi: Nuijaus https://vimeo.com/357365304


Pois-maalaamisen teko 3: Working with Barnacle Geese  https://vimeo.c4629214om/35

Pois-maalaamisen teko 2: Actualizing the Seascape https://vimeo.com/352211033

Pois-maalaamisen teko 4: Play Autograph https://vimeo.com/353529911

Jatkuva teos: The Sunrise Venue 2016-2018  https://vimeo.com/350073199

Bio

Mia Seppälä on tohtoriopiskelija (2019-) Taideyliopiston Kuvataideakatemiassa. Hän työskentelee valokuvan, maalauksen, liikkuvan kuvan ja osallistavan performanssin parissa. Seppälä on osallistunut näyttelyihin ja festivaaleille Suomessa ja kansainvälisesti. Hänen teoksiaan on nähty viimeaikoina yksityisnäyttelyssä Galleria Rajatilassa Tampereella ja Galleria Lapinlahdessa Helsingissä sekä yhteisnäyttelyissä ja tapahtumissa Suomessa, Virossa, Espanjassa ja Belgiassa. Mia Seppälä valmistui Kuvataiteen maisteriksi Kuvataideakatemiasta (2017).

Taiteellisessa työskentelyssään, hän käy läpi sitä miten pyrkimys kontrolloida kontrolloimatonta kääntyy paradoksiksi. Hän tutkii paikan, tilanteen, ja materian liikkeen vaikutusta taideteoksen merkityksen muodostumisessa. Hän kysyy: Entä jos taideteoksen aihe ei olekaan teos itsessään, vaan kysymys siitä mitä taide on ja miten se tehdään. Mikä taiteen piirissä on mahdollista?

Lähtökohtana teoksilleen Seppälä käyttää olemassa olevia rakenteita, formaatteja ja toimintamalleja. Toisinaan ne ovat tunnistettavia ja arkisia, toisinaan vaikeammin erottuvia ja kätkettyjä.