Mia Seppälä

s. 1970
Kuvataiteilija, Tohtorikoulutettava
Asuinpaikka: Helsinki

Yhteystiedot

Oma esittely

Mia Seppälä, Taideyliopiston Kuvataideakatemian tohtoriopiskelija (2019-) ja Helsinkiläinen kuvataiteilija, joka käyttää työskentelynsä lähtökohtana olemassa olevia rakenteita ja vakiintuneita toimintamalleja. Toisinaan ne ovat tunnistettavia ja arkisia, toisinaan vaikeammin erottuvia ja kätkettyjä. Keskeistä Seppälän taiteessa on se, miten olosuhteet vaikuttavat teoksen merkityksen muodostumiseen. Hänen teoksiaan on nähty yksityis- ja yhteisnäyttelyissä Suomessa ja kansainvälisesti. Seppälä valmistui kuvataiteen maisteriksi Taideyliopiston Kuvataideakatemiasta vuonna 2017.
Näytä biografia

Ajankohtaista

Nuijaus

https://vimeo.com/357365304

Working with Canadian geese Mia Seppälä

https://vimeo.com/354629214

Actualizing the seascape

https://vimeo.com/352211033

Play autograph

https://vimeo.com/353529911

Move with the image 

The real is the place where imaginary takes place.

https://vimeo.com/356211087

The Sunrise Venue 2016-

https://vimeo.com/350073199

Bio

Mia Seppälä on tohtoriopiskelija (2019-) Taideyliopiston Kuvataideakatemiassa. Hän työskentelee liikkuvan kuvan, valokuvan, piirroksen, performanssin ja installaation parissa. Seppälä on osallistunut näyttelyihin ja festivaaleille Suomessa ja kansainvälisesti. Hänen teoksiaan on nähty viimeaikoina yksityisnäyttelyssä Galleria Rajatilassa Tampereella ja Galleria Lapinlahdessa Helsingissä sekä yhteisnäyttelyissä ja tapahtumissa Suomessa, Virossa, Espanjassa ja Belgiassa. Mia Seppälä valmistui Kuvataiteen maisteriksi Kuvataideakatemiasta (2017).

Taiteellisessa työskentelyssään, hän käy läpi sitä miten pyrkimys kontrolloida kontrolloimatonta kääntyy paradoksiksi. Hän tutkii paikan, tilanteen, ja materian liikkeen vaikutusta taideteoksen merkityksen muodostumisessa. Hän kysyy: Entä jos taideteoksen aihe ei olekaan teos itsessään, vaan kysymys siitä mitä taide on ja miten se tehdään. Mikä taiteen piirissä on mahdollista?

Lähtökohtana teoksilleen Seppälä käyttää olemassa olevia rakenteita, formaatteja ja toimintamalleja. Toisinaan ne ovat tunnistettavia ja arkisia, toisinaan vaikeammin erottuvia ja kätkettyjä.