Mia Seppälä

Perustiedot

Kuvataiteilija, tutkija
Asuinpaikka: Helsinki

Yhteystiedot

Oma esittely

Mia Seppälä, Helsinkiläinen kuvataiteilija ja Taideyliopiston Taiteellisen tutkimuksen tohtorikoulutettava (2019-), joka käyttää työskentelynsä lähtökohtana olemassa olevia rakenteita ja vakiintuneita toimintamalleja. Toisinaan ne ovat tunnistettavia ja arkisia, toisinaan vaikeammin erottuvia ja kätkettyjä. Keskeistä Seppälän taiteessa on se, miten olosuhteet vaikuttavat teoksen merkityksen muodostumiseen. Hänen teoksiaan on nähty yksityis- ja yhteisnäyttelyissä Suomessa ja kansainvälisesti. Seppälä valmistui kuvataiteen maisteriksi Taideyliopiston Kuvataideakatemiasta vuonna 2017.
Näytä biografia

AjankohtaistaHirvitalon pois-maalaaminen

Lauantai 1.8.2020 klo 17.00

Hirvitalo - Pispalan Nykytaiteen Keskus,  Hirvikatu 10, 33240 Tampere 

https://www.facebook.com/Hirvitalo-Pispalan-Nykytaiteen-Keskus-202287073132009/

https://www.facebook.com/events/1035446203506956/

***

Feel Helsinki 18.5.-13.6.2020


Äänikävely Töölönlahdella


https://www.feelhelsinki.info/ohjelma/aanikavely-toolonlahdella


Äänikävelyllä osallistuja lataa aplikaation mobiililaitteeseensa, laittaa kuulokkeet päähänsä ja kävelee Töölönlahden alueella, kuunnellen kävelyreittiä mukailevia varta vasten sävellettyjä teoksia. GPS-teknologiaa hyödyntävä kävely tarjoaa kuulijoille uusia näkökulmia tuttuun ympäristöön. Äänikävelyllä käytettävän teknologian on kehittänyt SoundWays. Kokonaisuus mahdollistaa uudenlaisen kokonaisvaltaisen vaeltavan kuuntelukokemuksen, ja samalla uudenlaisen mahdollisuuden säveltäjille.


http://www.sibafest.fi/-/mobile-sonic-walks-aanikavely-toolonlahdella


Mobile Sonic Walks // 25.11.2019
 

 

Bio

Mia Seppälä on tohtoriopiskelija (2019-) Taideyliopiston Kuvataideakatemiassa. Hän työskentelee valokuvan, maalauksen, liikkuvan kuvan ja osallistavan performanssin parissa. Seppälä on osallistunut näyttelyihin ja festivaaleille Suomessa ja kansainvälisesti. Hänen teoksiaan on nähty viimeaikoina yksityisnäyttelyssä Galleria Rajatilassa Tampereella ja Galleria Lapinlahdessa Helsingissä sekä yhteisnäyttelyissä ja tapahtumissa Suomessa, Virossa, Espanjassa ja Belgiassa. Mia Seppälä valmistui Kuvataiteen maisteriksi Kuvataideakatemiasta (2017).

Taiteellisessa työskentelyssään, hän käy läpi sitä miten pyrkimys kontrolloida kontrolloimatonta kääntyy paradoksiksi. Hän tutkii paikan, tilanteen, ja materian liikkeen vaikutusta taideteoksen merkityksen muodostumisessa. Hän kysyy: Entä jos taideteoksen aihe ei olekaan teos itsessään, vaan kysymys siitä mitä taide on ja miten se tehdään. Mikä taiteen piirissä on mahdollista?

Lähtökohtana teoksilleen Seppälä käyttää olemassa olevia rakenteita, formaatteja ja toimintamalleja. Toisinaan ne ovat tunnistettavia ja arkisia, toisinaan vaikeammin erottuvia ja kätkettyjä.