Mikko Kallio

Perustiedot

s. 1971, Espoo
Kuvataiteilija
Asuinpaikka: Tampere

Yhteystiedot

Puhelinnumero: +358503465032

Oma esittely

Teosteni hahmot viittaavat kulkijoihin. Itselleni hahmot edustavat välitilaa; maailman ja ympäröivän todellisuuden muuttuvaa ja väliaikaista luonnetta.

Hahmot voivat olla ihmisiä tai muita eläviä olentoja, ja minulle niillä on dynaaminen olemus. Kaikki ympärillä voi mullistua, mutta silti ne eivät lakkaa yrittämästä ja etsimästä uusia keinoja kysyä ja etsiä vastauksia monimutkaisen palapelin keskellä.

Etsin hylättyjen esineiden kappaleita rakentaakseni niistä jotakin merkityksellistä. Aikaisempien teosteni tekemisestä yli jääneet palat löytävät paikkansa uusissa teoksissa Työprosessi muistuttaa usein leikkiä ja maalaaminen muistuttaa rakentamista. Kyseessä on pyrkimys eheyttää maailmaa ja antaa hylätyille ja käyttökelvottomille asioille arvokkuutta.

Joissakin teoksissa katsoja voi löytää kuviteltuja tarinoita. Niiden rakentamiseen saan innoitusta musiikista ja populaarikulttuurin kuvastoista sekä omasta ja lähelläni olevien ihmisten elämäntilanteista.
Näytä biografia

Bio

Mikko Kallio (s.Espoo) on tamperelainen kuvataiteilija; kollaasin tekijä, maalari ja piirtäjä, joka yhdistelee teoksissaan moninaisesti eri tekniikoita ja löytömateriaaleja. Hän on toteuttanut myös teoksia julkiseen tilaan.

Kallion teoksia on Nykytaiteen museo Kiasman, Helsingin taidemuseon, Suomen valtion, Tampereen taidemuseon, Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiirin, Tampereen, Mänttä-Vilppulan ja Valkeakosken kaupunkien, Raimo Anttilan säätiön ja Tampereen seurakuntien kokoelmissa sekä yksityiskokoelmissa Suomessa, Ruotsissa, Saksassa, Tanskassa ja Yhdysvalloissa.

Mikko Kallion töitä on viime vuosina nähty yksityisnäyttelyissä "Alkukasa", Galleria Huuto Jätkäsaari Helsinki 2018; ”Woller Welten”, Atelier am Eck Düsseldorf 2018; "Hummingbird´s new eyes", ARTag gallery, Helsinki 2017; Prosessigalleria.net verkkogalleria 2017; "Where things can grow" SPG Susanne Pettersson gallery, Tukholma 2016. Aiemmin hän on esiintynyt yksityisnäyttelyissä mm. HilbertRaum project spacessa Berliinissä, Galerie Toolboxissa Berliinissä, Kluuvin galleriassa Helsingissä, Taidesalonki Husalla Tampereella, Poriginal galleriassa Porissa, tm-galleriassa Helsingissä, Huuto Viiskulmassa ja Huuto Uudenmaankadulla Helsingissä. Kallion taideura alkoi Suomen taiteilijain vuosinäyttelyssä Helsingin taidehallissa vuonna 1999 ja hänen ensimmäinen yksityisnäyttelynsä oli VR:n makasiineissa sijainneessa Galleria Jangvassa vuonna 1999.

Mikko Kallio on viime vuosina osallistunut yhteis- ja ryhmänäyttelyihin kuten Galleria Huudon uuden tilan jäsentaiteilijoiden avajaisnäyttely "Huuto oot uuH" Huuto Eerikinkadulla Helsingissä 2018, Tampereen taidemuseon "Miälentilat -ITE-taidetta ja hengenheimolaisia"2017, Haihatuksen kesänäyttely "Sisään-ulos" Joutsa 2017, Huudon taiteilijoiden ryhmänäyttely "Shadows of Tomorrow" HilbertRaum galleryssa Berliinissä 2017, ”Paljon onnea” Villa Roosa Orimattila 2016. Aiemmin Kallion teoksia on ollut esillä mm. Galleria Sinnessä Helsingissä, Forum Boxissa Helsingissa, Nuorten biennaalissa Helsingin taidehallissa, Tampereen taidemuseossa ja Vaasan taidemuseossa.

Tampereen ohella Kallio on viime vuosina työskennellyt jaksoja Berliinissä sekä New Yorkissa, jossa hänen teoksiaan on mm. Pierogi galleryn paperille tehtyihin teoksiin keskittyvässä Flat Files -ohjelmassa (Flat Files program). Vuonna 2015 Kallio oli 2kk residenssissä Suomen New Yorkin kulttuuri-instituutin yllapitämassaä tilassa Brooklynissa.

Kallio on Galleria Huudon jäsen (hallitus 2014-15). Vuosina 2008-11 hän toimi läänintaiteilijana Pirkanmaan taidetoimikunnassa. Kallio on kirjoittanut Ellen Gallagherin, Jockum Nordstromin ja Chloe Pienen piirtämisen ja kollaasin prosesseja luotaavat taiteilijahaastattelut 1/2- verkkolehteen 2014-16 ja toimii tuntiopettajana Vapaassa taidekoulussa (2016-).