Minna Rissanen

Perustiedot

Kuvataiteilija, Valokuvataiteilija
Asuinpaikka: Jaala

Yhteystiedot

Oma esittely

Työskentelen valokuvataiteen parissa.

Teossarjani käsittelevät maiseman kokemuksellisuutta luonnossa oleilun ja samoilun kautta. Maisemaa lähestyn fenomenologisperäistä humanistista maantiedettä peilaten, jossa tarkastelun kohteena ovat kokemukset, tunteet ja paikkoihin liittyvät merkitykset. Pohdin, miten tavanomaiselta vaikuttava maasto tarjoaa ihmettelyn kohteita, ja millaisena piirtyy todellisuuden ja kuvitellun välinen raja.

Kiinnostukseni kohteena on ns. piiloutunut paikka, josta uudelleen katsonnan kautta nousee visuaalisia näyttämöjä esille. Tavallinen ja
tuttu paikka ei mielestäni ole tyhjä ja virikkeetön.

Ajankohtaiset valokuvasarjat: Rohtu, The Hidden Place, Herbario Mystique ja Wondering about wandering.
Näytä biografia

Ajankohtaista

Yksityisnäyttelyt:

11.3. - 1.4.2021

Rohtu

Taidekeskus Itä, Lappeenranta
galleria Roikka

http://www.taidekeskus-ita.fi/

"NORTHLETTERS MAGAZINE  throws a light on the Nordic, its stories, its nature, its culture and soul.":

The Hidden place

https://northletters.com/about/

 

Bio

Minna Rissanen on jaalalainen kuva- ja valokuvataiteilija. Hän on valmistunut kuvataiteilijaksi Lahden ammattikorkeakoulusta vuonna 1999 (Taideinstituutti) ja suorittanut kuvataiteen ylemmän korkeakoulututkinnon Saimaan ammattikorkeakoulussa vuonna 2015. Valokuviin pohjautuvissa teoksissa Rissanen tutkii maiseman ja luonnon kokemuksellisuutta luonnossa oleilun kautta. Hänen tuotantoa on ollut esillä useissa yksityis- ja ryhmänäyttelyissä. Rissanen on valokuvataiteilijaliiton jäsen.