Minna-Leena Mukari

Perustiedot

s. 1984, Oulu
Kuvataiteilija, Taidemaalari
Asuinpaikka: Oulu

Yhteystiedot

Puhelinnumero: 0503057260

Oma esittely

Minulle tärkeitä asioista ovat eläimet luonto ja ihmisyys luontoon kuuluvana. Maalauksieni pohjalla on vaellukseni luonnossa, jossa nautin tarkkailla kaikkea ympärillä olevaa.
Luonnossa minua kiehtovat erityisesti meri ja metsät äänineen. Mikä olisikaan kauniimpaa kuin sulkea silmänsä ja kuulla tuulen humisevan puissa samalla, kun se pyyhkäisee kasvoillesi metsän raikkaan tuulahduksen tai kulkea pitkin metsäpolkua, joka johdattaa kuohuvan meren rannalle. Tuon maalauksiini luontokokemuksiani, ja sen, mitä minä koen luonnon antavan minulle. Nämä asiat ilmeentyvät töissäni kauneutena ja värienvoimana.
Käsittelen maalauksissani asioita mielikuvituksen ja havaintojen kautta. Väreillä ja tunnetiloilla on töissäni tärkeä merkitys. Maalauksissani yhdistelen erilaisia tekniikoita, joissa abstrakti ja esittävä kuva yhdistyvät toisiinsa. Maalaaminen on minulle intohimo, jolloin uppoudun tunteiden, maalin, värien, liikkeiden ja mielikuvituksen vietäväksi.
Näytä biografia

Bio

Minna Mukari on vuonna 1984 syntynyt Oululainen kuvataiteilija, häntä kiinnostaa työskentelyssään luonto, eläimet ja ihmisen suhde luontoon.
Hänen teoksissaan näkyy Pohjois-Pohjanmaan ja Lapin luonto jotka muuttuvat teoksissa usein mystisiksi tunnekokemus maailmoiksi. Mukarille on tärkeitä värien voima ja mielikuvituksen käyttö teoksissaan.
Hän käyttää erilaisia tekniikoita töissään ja valmistaa teoksiaan akryyli- ja öljyväreillä sekä tekee lisäksi musteteoksia.

Mukari on valmistunut Tampereen ammattikorkeakoulusta kuvataiteilijaksi vuonna 2011 ja toimii aktiivisesti taiteen parissa.