Niina Kestilä

Perustiedot

s. 1979, Pyhäjoki
Kuvanveistäjä

Yhteystiedot

Oma esittely

Teen maalauksellisia veistoksia.
Teokseni liikkuvat maalauksen ja veiston rajamailla. Temperalla ja öljyväreillä maalatut puureliefit koostuvat pääosin verkkomaisista muodoista. Materiaaleina käytän kotimaisia puulajeja, koivua sekä mäntyä. Puuhun sahatut kuviot sekä veistetty pinta tuovat maalaukselle kirjaimellisesti uusia ulottuvuuksia.
Olen tehnyt verkkoja vuodesta 2004 lähtien. Verkko on visuaalisesti kiinnostava muoto ja hyvin muunneltavissa. Siihen on myös hyvä yhdistellä muitakin muotoja. Verkko voi olla samaan aikaan sekä kaunis ja koristeellinen, että raju. Verkolla on oma ladattu merkityksensä, vaikka sitä ei tarkoituksella teokseen hakisikaan.
Vuodesta 2008 lähtien teoksissa on esiintynyt seppeleitä, sekä kokonaisina että puolikkaina. Seppele kiinnostaa sekä pyöreän muotonsa, että symboliarvojensa takia. Seppele on muiston vaalimisen ja kunnioittamisen symboli, monien muiden merkityksiensä ohella.
Näytä biografia

Bio

Niina Kestilä (s. 1979) vietti lapsuutensa maatilalla Pyhäjoen Pirttikoskella.
Kestilä opiskeli Limingan Taidekoulussa 1995-1996, ja jatkoi suoraan tämän jälkeen kuvataideopintojaan Imatran Taideoppilaitoksessa, mistä valmistui kuvataiteilijaksi vuonna 2000.
Tämän jälkeen Kestilä on toiminut aktiivisesti alalla.
Kuvataiteen erikoistumisopinnot (60op) hän suoritti Lahden Taideinstituutissa vuosina 2006-2008.
Kuvanveistäjän työnsä ohessa Kestilä on toiminut freelancer kuvataidekriitikkona vuodesta 2005 lähtien. Sen lisäksi hän myös opettaa kuvataidetta.

Niina Kestilä asuu ja työskentelee Kainuussa.