Nonna-Nina Mäki

Perustiedot

s. 1971, Tampere
Kuvataiteilija, Taidemaalari
Asuinpaikka: TAMPERE

Yhteystiedot

Puhelinnumero: 0440710606

Oma esittely

Kuvamaailmani on saanut vaikutteita matkoiltani Intiaan ja muihin inspiroiviin kohteisiin vuosien varrella. Matkoillani olen kokenut niin pyörremyrskyn kuin köyhyydessä elävien ihmisten sydämellisyyden. Rakkaus on asia, joka koskettaa ihan jokaista ihmistä, elipä hän slummissa tai vauraassa ympäristössä. Jokainen meistä tarvitsee rakkautta ympärilleen.
Rakkaus myös merkitsee meille jokaiselle eri asioita, oman historiamme ja ajatustemme värittäessä mielikuviamme siitä. Joku voi muistaa ensimmäisen suudelmansa kesäyönä, toinen taas tuntee katkeransuloisen piston rinnassaan, kun rakkaus on menetetty. Todellinen pyyteetön rakkaus ei kuitenkaan koskaan häviä.
Matkoillani olen imenyt itseeni värien koko kirjon. Intian slummeissa olen nähnyt, miten ihmiset tulevat toimeen kovin vähällä, värit he kuitenkin ovat ottaneet osaksi elämäänsä, niiden moninaisuus suorastaan pökerryttää länsimaalaisen matkaajan. Kierrättäminen ja siihen liittyvät oivallukset riemastuttavat minua yhä uudelleen, ihminen on suunnattoman kekseliäs, kun tarve niin vaatii.
Vuosien aikana olen käyttänyt paljon pöytäliinoja, pitsejä, lakanoita, vaatteita sekä muita kierrätysmateriaaleja. Kehitän ajatusta koko ajan eteenpäin ja siitä inspiroituneena olen toteuttanut tämänkin näyttelyn maalaukseni kierrätetyille farkkukankaille, jonkun housujen lahkeille, jonkun hylkäämille vaatteille. Potentiaali ja mahdollisuus on jokaisen löydettävissä, hyvin erikoisistakin paikoista ja tilanteista.

Ajankohtaista

 

KUUPUUTARHA, 6.4.-30.4.2021

Yksityisnäyttely

Taidekeskus Väinölä, Varkaus

 

KUU PUUTARHA 14.1-8.2.2020 yksityisnäyttely

Galleria 2, Pirkkala