Suvi Nurmi

Perustiedot

s. 1982, Espoo
Kuva- ja sanataiteilija
Asuinpaikka: Helsinki

Yhteystiedot

Oma esittely

Suvi Nurmi on koulutukseltaan kuvataiteilija, mutta tekstillä ja kirjoittamisella on hänen työskentelyssään merkittävä rooli. Nurmen teokset ovat useimmiten paikkasidonnaisia teksti- tai ääni-installaatioita sekä yhteisöllisiä runotyöpajoja, joissa ajankohtaiset aiheet lyövät kättä leikkisyyden ja sattumanvaraisuuden kanssa. Taiteen tuominen pois instituutioiden suojista osaksi arkea ja katukuvaa on hänelle tärkeää, ja hän pyrkii usein löytämään kaupunkitilasta uusia, yllättäviä tiloja taiteensa esittämiselle.
Näytä biografia

Bio

Suvi Nurmi on helsinkiläinen kuva- ja sanataiteilija, joka työskentelee paikkasidonnaisesti erityisesti tekstin, äänen ja yhteisöllisten menetelmien parissa. Hänen teoksiaan on nähty mm. Silmänjuhla-mediataidefestivaalilla 2017, ANTI Contemporary Art Festivalilla 2014, Ateenan biennaalissa 2013 ja Olohuone 306,4 km2 -kaupunkitaidetapahtumassa 2011 sekä useissa yksityis- ja ryhmänäyttelyissä Suomessa ja ulkomailla. Helsingissä on pysyvästi esillä useita Nurmen teoksia, mm. äänitaideteos "Kirjeitä Miina Sillanpäälle" Tokoinrannan puistossa sekä teksti-installaatio "Ulysses 9:24:110" Helsingin yliopiston pääkirjaston aulassa.

Nurmi valmistui maisteriksi Kuvataideakatemian paikka- ja tilannesidonnaisen taiteen koulutusohjelmasta vuonna 2011. Pohjakoulutuksen taidealalle hän sai Hyvinkään taidekoulussa, mistä hän valmistui kuva-artesaaniksi vuonna 2004. Lisäksi hän on opiskellut kirjallisuudentutkimusta ja suomen kieltä Helsingin yliopistossa.