Olavi Ilmari Suomela

Perustiedot

s. 1948, Virrat
Taidemaalari
Asuinpaikka: Hyvinkää

Yhteystiedot

Puhelinnumero: 040 701 2731

Oma esittely

Kyläkirjaston muutamalla taidekirjalla ja taiteilijaelämäkerralla oli ratkaiseva vaikutus ammatinvalintatilanteessa olevalle nuorukaiselle. Rembrandtin grafiikanlehti Kolme puuta ja Michelangelon Pieta -veistokset herättivät niin voimakkaita tuntemuksia, että ammatinvalinta ideatasolla oli lähes valmis.

Alkuvuoteni taidekouluissa menivät, kuten usein, teknisten, sisällöllisten ja tekotapojen etsintöjen parissa. Välillä aivan hukassa, välillä jotain uutta oivaltaen. Maalausten sisältöjen ja muotojen merkitys alkoi löytyä alastonmallia piirtäessäni ja maalatessani. Tästä olen kiitollinen opettajalleni, jolla oli opetustilanteessa oikeat sanat oikeaan aikaan.

Henkilö- ja muotokuvat, sekä maisemat ovat aiheista minulle läheisimpiä. Henkilö- ja muotokuvia tehdessäni yritän nähdä ja ymmärtää ihmisen luonnetta ja elämänkokemuksia. Meisemia maalatessani lähtökohta on usein näköhavainto, joka työskennellessä sekoittuu vanhojen masema-aiheiden kanssa jonkinlaiseksi mielen arkkityyppiseksi maisemaksi.

Omista kokemuksista ja havainnoista muodostuvat aiheet ja sisällöt vaativat etsimään ja kokeilemaan uusia muotoja ja tekotapoja.
Määrällisesti runsasta tuotantoa en pidä niinkään tärkeänä, kuin syvästi elettyä ilmaisua.

Useimmat viimeaikaisista maalaussarjoistani liittyvät johonkin elämänilmiöön, kokemukseen ja kohtaloon elämässäni. Niiden käsitteleminen taiteellisin keinoin on ollut välttämätöntä.
Valon välähdys puiden lehvästöissä, tai pensaiden oksistoissa on iloa ja taiteelliseen työskentelyyn innoittava kokemus.