Päivi Hintsanen

Perustiedot

s. 1970, Jyväskylä
Kuvataiteilija, Mediataiteilija, Muu
Asuinpaikka: Jyväskylä

Yhteystiedot

Oma esittely

Työskentelen pääasiassa tietokoneella. Aloitin taiteilijan urani mediataiteen ja erityisesti verkkotaideteosten parissa, mutta jossain vaiheessa huomasin siirtyneeni kybermaailmasta tähän oikeaan: aloin toteuttaa erilaisia installaatioita ja toteuttaa konkreettisia kuvateoksia.

Ensimmäiset verkkoteokseni olivat kuville ja teksteille pohjautuvia sekä lineaarisia että epälineaarisia tarinoita. Edelleenkin minua kiinnostavat ennenkaikkea tarinan kertominen (niin verkkotaideteoksissa kuin kuvissakin) ja  ihmisten välinen vuorovaikutus ja kommunikaatio heidän kanssaan – ja toisaalta myös verkon yleiset ja välillä kiusallisetkin ilmiöt kuten roskaposti. Yritän etsiä tasapainoa tekniikka-overloadiin pitämällä asiat maanläheisinä.  Siksi suosin suosin mekaanisia ratkaisuja digitaalisen sijaan ja henkilökohtaista kontaktia tietokantataiteen sijaan.

Kuvissani haluan luoda outoa todellisuuden kaltaista epätodellisuutta melko pelkistetysti, mitään alleviivamatta.
Kuvia työstän erilaisilla digitaalisilla sekä analogisilla kollaasitekniikoilla. Yleensä teosten tekniikkana on tietokoneella toteutettu grafiikka, jossa yhdistetään valokuvaa, skannattuja elementtejä ja maalausta. Uudemmissa teoksissani olen käyttänyt aiempaa enemmän maalauksellisuutta ja kollaasitekniikoita: kuvissa on edelleen pohjana valokuva, mutta skannattujen pintojen ja materiaalien lisäksi tekniikkana on ollut myös vesivärillä maalatut pinnat ja itse otettujen kuvien sekaan on poimittu materiaalia myös vanhoista arkistovalokuvista. Numeroidut vedossarjat ovat laadukkaita pigmenttimustetulosteita taidegrafiikka- tai valokuvapaperille (giclée-vedoksia).
Kokeellisimmissa tulostukseen pohjautuvissa projekteissani käytän myös mm. lasertulostintekniikoita ja erilaisia tulostuspintoja.

Kuva-aiheissani liikutaan usein jossakin toden ja unen rajamailla: oikeat paikat ovat sekoittuneet keksittyihin paikkoihin ja tiloihin ja todellisuuden elementit häivähtelevät mielikuvitusmaailmassa. Itselleni kuvani ovat dokumentaatiota päässäni näkyvistä paikoista ja hahmoista, joihin unisilla tutkimusmatkoillani olen törmännyt.
Näytä biografia

Ajankohtaista

Katso ajankohtaiset uutiseni nettisivuiltani www.paivihintsanen.fi sekä facebook-sivultani https://www.facebook.com/phintsanen/

Bio

S. 1970, Jyväskylä
Asuu Jyväskylässä

Lisätietoa nettisivullani: https://www.paivihintsanen.fi/info/cv