Päivi Reiman

Perustiedot

s. 1961, Suolahti
Kuvataiteilija, Taidemaalari
Asuinpaikka: Jyväskylä

Yhteystiedot

Puhelinnumero: +358407458979

Oma esittely

Taidemaalari Päivi Reiman syntyi 1961 Suolahdessa, hän asuu ja työskentelee nykyisin Jyväskylässä. Taideopintoja hän on suorittanut Oriveden opiston kuvataidelinjalla, Lahden taideinstituutissa ja Unkarin kuvataideakatemiassa. Uransa aikana hän on järjestänyt 35 yksityisnäyttelyä kotimaassa alkaen vuodesta 1985. Kotimaan lisäksi taiteilijan teoksia on esitelty ulkomailla 13:ssa yksityis- ja yhteisnäyttelyssä. Kotimaan yhteisnäyttelyissä hän on ollut mukana yli kolmessakymmenessä.

Reimanin maalauksissa voimakas väri on usein tulkittu hienovaraisemmin valoksi. Kaiken kaikkiaan teosten osalta voi puhua sommittelun, struktuurin ja värien luomasta tilasta, jonne taiteilija haluaa katsojan kutsua.

Usein suurienkin ja väri-ilmaisultaan vahvojen teosten rakenteessa sisällä on jokin heikko signaali, jonka avulla Reiman haluaa tietoisesti suunnata maalausten ilmaisua puhtasta ekspressiivisestä julistamisesta sisempään, pohdiskelevaan tai jopa meditatiiviseen suuntaan.

Samalla on selvemmin korostunut keskeisen sisällöllisen teeman, ihmisen ja luonnon vuorovaikutussuhteen pohtiminen.

Maalaukset ovat abstrakteja värimaalauksia sisältäen maisemallisia tai maiseman tulkintaan ja näkemiseen liittyviä elementtejä.

Päivi Reiman harrastaa Päijänteen ja Keiteleen vesistöalueilla retkeilyä ja kalastusta. Muita taiteilijalle tärkeitä harrastuksia ovat matkailu, kirjallisuus ja puutarhanhoito.
Näytä biografia

Bio

Päivi Reiman on syntynyt vuonna 1961 Suolahdessa.

Reiman on käynyt Oriveden opiston kuvataidelinjan 1980 - 1981, Lahden taideinstituutin 1982 - 1986 ja stipendiaattina Unkarin kuvataideakatemian 1990 - 1991.

Reiman on saanut apurahoja ja stipendejä vuodesta 1989 alkaen.

Ensimmäinen yksityisnäyttely Imatran taidemuseossa 1985, sen jälkeen 36 yksityisnäyttelyä eri puolilla Suomea sekä Ruotsissa, Saksassa, Unkarissa ja Kroatiassa. Hän on vieraillut taiteilijaresidensseissä mm. Unkarissa, Espanjassa, Tshekissä, Kreikassa ja Suomen Lapissa.

Kutsuttuja ja kuratoituja yhteis-
ja ryhmänäyttelyitä yhteensä 37, alkaen vuodesta 1986 Suomessa Ruotsissa ja Unkarissa.

Reimanin teoksia on Suomen ja Ruotsin valtion, Lahden, Jyväskylän kaupungin, Jyväskylän yliopiston, Äänekosken kaupungin, Keski-Suomen sairaanhoitopiirin kokoelmissa, sanomalehti Keskisuomalaisen kokoelmissa. Lisäksi hänen teoksiaan on kotimaisten säätioiden ja yritysten kokoelmissa.

Reimanin pääasiallinen työskentelytapa on öljyvärimaaluksia kankaalle.