Päivi Setälä

Perustiedot

s. 1962, Ahlainen
Valokuvataiteilija

Yhteystiedot

Oma esittely

Valokuvallisesti olen kiinnostunut yksityiskohdista ja näkymistä. Aiheinani ovat eläimet (erityisesti norsu), autiot tilat, viittomakielen eleet, kukkamekot ja kasvihuoneet.
Valokuvailmaisullisesti kuvissani on kyse vallitsevasta luonnonvalosta ja lavastetuista luonnollisilta vaikuttavista tilanteista. Kuvissa on rakennettua kuvaa ja kontrolloimattomuutta.
Teokset syntyvät valokuvaamisen erilaisia tekniikoita, vedostusmenetelmiä ja viimeistelytekniikoita kokeilemalla ja yhdistelemällä. Käytän sekä nopeita että hitaita valokuvauksen prosesseja. Valokuvien lähtökohdat ovat valokuvailmaisun keskeisissä piirteissä: tarkkuuden ja epätarkkuuden sekä valotuksen rajojen etsinnässä.
Kyse on myös näkemisestä sinänsä – miten katse tarkentuu ja miten erilaisesti ihmiset näkevät - eri iässä, eri aikoina. Joskus kaikki on sumeaa ja vaikeasti hahmottuvaa, tosinaan turhan terävää


Päivi Setälä on valmistunut Taiteen tohtoriksi Aalto-yliopiston taiteiden ja suunnittelun korkeakoulusta valokuvataiteen osastolta 2012 ja filosofian maisteriksi Turun yliopistosta (1999) pääaineenaan elokuva- ja televisiotiede. Setälä on johtanut Porin lastenkulttuurikeskusta sen perustamisesta 2003 lähtien. Hän on saanut lastenkulttuurin valtionpalkinnon 2010. Setälä on Valokuvataiteilijoiden liiton jäsen ja aktiivinen kulttuuripoliittinen vaikuttaja.

Ajankohtaista

RYÖMI, KONTI – VIESTI VAUVUUDESTA
22.03.2019 – 25.08.2019
Projektihuone, Porin taidemuseo, PORI
Taiteilijat: Annina Cerón, Kirsi Jaakkola, Sanna Pajunen-Kyynäräinen, Annukka Olli, Päivi Setälä, Veijo Setälä / Porin lastenkulttuurikeskus
Näyttely on kontattava tilateos ja erityisesti vauvoille ja vauvaperheille suunnattu elämystilallinen kokonaisuus.

HÄMÄRÄ OLEVA | Päivi Setälä | 10. – 25.11.2018
P-galleria
Yrjönkatu 3 28130 Pori
Avoinna ke-pe 14-18, la-su 12-16