Päivi Simola

Perustiedot

s. 1955, Vantaa
Kuvataiteilija, Taidemaalari, Ympäristötaiteilija
Asuinpaikka: Nurmes

Yhteystiedot

Puhelinnumero: +358451333557

Oma esittely

Ympäristötaidetta tehdessään Päivi Simola luo yllättäviä ja kekseliäitä teoksia yhdistellessään moderneja kuvanveistomateriaaleja ja vanhoja arkkityyppejä. Kiuasteoksissa hän käyttää luovasti sekä kierrätettyjä materiaaleja että rautakauppatavaraa, kuten juurimattoa, vaijeria ja kettinkiä uusissa yhteyksissä, yhdistettynä vanhojen saunan puukiukaiden kansallisiin merkityksiin. Kiukaat saavat aivan uusia ulottuvuuksia ja merkityksiä. Lisäksi Päivi Simolan teoksissa on aina vankka historiallinen totuuspohja ja draamallinen viesti menneiltä ajoilta.
Näytä biografia

Bio

Päivi Simola s. 1955 Vantaa. Taidemaalari, kuvataiteilija ja ympäristötaiteilija.

Päivi Simola on valmistunut taidemaalariksi Suomen taideakatemian koulusta
vuonna 1984. Hän asuu ja työskentelee Nurmeksessa,
Pohjois-Karjalassa. Taiteilijan
debyytti tapahtui Nuorten
näyttelyssä Helsingin taidehallissa 1986. Päivi Simola on toiminut
kuvataiteen opettajana kansalaisopistoissa Vantaalla, Nurmijärvellä ja Nurmeksessa. Tekniikkoina maalauksissaan hän käyttää yleisimmin hiiltä ja temperaa kankaalla. Hänen töitään on mm. Nurmeksen kaupungin kokoelmissa. Lisäksi Päivi Simola tekee taidekäsitöitä eri materiaalein.

Viime vuosina Päivi Simola on laajentanut omaa taiteellista työskentelyään maalauksesta ympäristötaiteeseen. Ympäristötaiteen materiaalina on pääasiassa kierrätysmetalli.
Ympäristötaiteen alalla viimeinen merkittävä tapahtuma on ollut osallistuminen kansainväliseen Fluxations 2009 ympäristötaide-tapahtumaan Turussa. Maalauksia
on ollut viimeksi esillä ryhmänäyttelyssä Nurmeksessa ja Pärnussa Virossa.