Jouni Pajavuori

Perustiedot

s. 1969, Janakkala
Taidemaalari
Asuinpaikka: Hämeenlinna

Yhteystiedot

Puhelinnumero: 0407448604
Näytä biografia

Bio

Aikaiset vuodet

Hei synnyin Suomessa, Janakkalassa 1969. Opiskelin Kankaanpään Taidekoulussa 1994-1998 luvulla. Minun aikaisemmat maalaukset olivat realistisia. Taidekoulun vaikutuksesta syntyi minun ei-esittävä kausi, jossa oli omat ristiriitansa, koska ihanteet maalaustaiteeseen tulevat kauempaa mm. Rembrand, Ilja Repin Ja Ivan Aivazovski. Aloin kaipaamaan uudestaan klassillista tapaa maalata. Joten olikin luonnollista siirtyä realistiseen taiteeseen takaisin. Tällä hetkellä asun ja työskentelen Hämeenlinnassa.


Muodonmuutos

Minä tein muodonmuutoksen palatessaan takaisin esittävään taiteeseen vuonna 2007 Minun henkilökuvat ovat realistisia kuvauksia päivän arjesta ja pyrin kuvaamaan ihmisen hänen omassa ympäristössään aitona ja paljaana. Usein minun maalaukset saavat alkunsa hetken havainnosta, kuvaan arkisia asioita mielelläni. Olen alkanut arvostamaan suoraa yksinkertaista ilmaisua ja pidän kädentaitoa taiteessa tärkeänä. Uudemmat maalaukseni on kasviaiheisia.


Kasviaiheiset maalaukset

Kasvitematiikassa kiinnostaa elämän kiertokulku, alku ja loppu. Ilman vihreää luontoa meillä ei olisi elämän ilmaa jota hengittää. Luonto mahdollistaa kaikille elollisille elämän, kiitos kuuluu kasveille. Tämä aihe tuntuu olevan näissä maalauksissa, yksinkertaista mutta jokaisen elollisen kosketeltavana. Luonto ei myy eikä neuvottele, se vain on, johon meidän pitää sopeutua.