Panu Johansson

Perustiedot

Mediataiteilija

Oma esittely

Lisätietoja tekijästä ja teoksista löydät kotisivultani:
https://panujohansson.com

Panu Johansson on mediataiteilija ja kokeellisen elokuvan tekijä. Hän työskentelee liikkuvan kuvan, valokuvan ja äänen parissa. Johanssonin teoksia on ollut esillä erilaisilla festivaaleilla, tapahtumissa ja näyttelyissä vuodesta 2000 lähtien.

Johanssonin teoksissa toistuvia teemoja ovat mm. muistot, maisema, kokeellisen elokuvan historia ja kulttuurihistoria. Työskennellessään liikkuvan kuvan parissa Johansson suosii yleensä filmimateriaaleja ja käyttää mielellään found footage–aineistoa. Hän tuottaa myös elokuviensa ääniraidat yleensä itse. Johanssonin työskentelyä kuvaavat osuvasti monet kokeellisen elokuvan puolelta kotoisin olevat käsitteet kuten maisemaelokuva, henkilökohtainen elokuva, kollaasielokuva tai päiväkirjaelokuva.

Johansson on Muu ry:n, AV-arkin, Kuvaston, Lapin taiteilijaseuran ja Pohjoinen mediakulttuuriyhdistys Magneetin jäsen. Taiteellisen työskentelynsä ohella hän on viime vuosina ollut erittäin aktiivisesti mukana toteuttamassa ja kuratoimassa erilaisia mediataiteeseen liittyviä tapahtumia Pohjois-Suomen alueella.

Ajankohtaista

Tuoreimmat uutiset löydät kotisivultani:

https://panujohansson.com