Paula Puoskari

Perustiedot

Kuvataiteilija, Taidemaalari
Asuinpaikka: HELSINKI

Yhteystiedot

Puhelinnumero: +358 40 515 2270

Oma esittely

Olen helsinkiläinen kuvataiteilija. Teoksissani ekspressiivinen massallinen maalausote vuorottelee viivan ja pisteiden rytmin kanssa. Etsin ilmaisua joka lävistää ajan tasot ja koskettaa primitiivistä. Kuvaan katsetta, joka tavoittaa sekä pinnan että samanaikaisesti kaikki sen alaiset kerrokset. Teokseni ovat maalauksia kankaalle ja huoneenkorkuisia paperijättiläisiä.

Kankaalle tehdyissä maalauksissa minua kiinnostaa kudelma, jossa yhdistyy materian voima, läpikuultavuuden herkkyys sekä viivastojen/pisteiden rytmi. Maalaan pääasiassa öljy- ja akryyliväreillä, mutta yhdistelen ajoittain myös mustetta ja vesiväriä maalauksiini. Voin myös liittää maalauksiini veistosmaisia elementtejä. Toisinaan pelkkä öljymaalin voimakas kerrostaminen toimii tässä tarkoituksessa, toisinaan käytän esimerkiksi kankaalle liimatusta japaninpaperista valmistamaani reliefimäistä pohjarakennetta maalausteni alustana.

Jättiläiseni maalaan ohuelle paperille, esimerkiksi japaninpaperi tai lakikirjan lehdet. Yli kolmimetriset hahmoni muodostuvat lukuisista ohuista akryylimaalikerroksista, jolloin ohut pohja miltei sulautuu maaliin. Työskentelen toisinaan myös akryylimaalin ja -liiman kanssa niin, että pohjaa ei jättiläishahmojen maalaamiselle tarvita ollenkaan ja jätti koostuu tällöin joko kokonaan tai ainakin osittain pelkästä maalista. Jättiläisilleniovat tyypillisiä venytetyt, primitiiviset muodot ja tietty eläimellisyys.
Näytä biografia

Ajankohtaista

www.paulapuoskari.com

Yksityisnäyttelyt:
2017 Galleria Huuto Jätkäsaari, ”Terra Incognita”, Helsinki
2016 GalleriaKONE, ”Taistelu Valosta”, Hämeenlinna
2015 Galleria Aarni, ”Staglienon tiellä”, Espoo
2014 Taidekeskus Mältinranta, ”Janus ja Justitia”, Tampere
(lisää ks. http://paulapuoskari.com/curriculumvitae/)

Yhteisnäyttelyt:
2018 ”Tip of the Iceberg”, Stormhouse Projects/ArtHelix, West Chelsea Arts Bulding, 526 West 26th St. # 523, New York
2018 Suomen Kuvataidejärjestöjen Liiton 80-vuotisjuhlanäyttely, ”Juhlat” Joensuu
2018 Huuto Eerikinkatu 36 avajaisnäyttely, ”Huuto oot uuh”, Helsinki
2017 Supermarket Independent Art Fair, Stockholm
2017 Art Fair Suomi 17, Helsinki
2017 Galleria Huuto Jätkäsaari, ”Yksiö/ One-Room Flat”, Helsinki
2015 Scotty Enterprises, ”Found in Translation”, Berliini
2015 Valtio+, Kakola, Turku
(lisää ks. http://paulapuoskari.com/curriculumvitae/)

Bio

Paula Puoskari on Rovaniemellä syntynyt ja Helsingissä asuva kuvataiteilija, jonka teokset ovat kankaalle tehtyjä maalauksia ja installaatioita jättiläisistä. Puoskari on käsitellyt teoksissaan mm. kansalaistottelemattomuutta, hyvinvointiyhteiskunnan hajoamista ja tulevaisuuden ekologisia haasteita. Hänen tapansa käsitellä teemoja on viitteellinen - kuitenkin niin, että viime kädessä tavoite on saada katsoja pohtimaan omaa rooliaan yhteiskuntapoliittisten ilmiöiden toimijana. Puoskari on Taidemaalariliiton ja Helsingin Taiteilijaseuran jäsen. Valmistuttuaan Vapaasta Taidekoulusta 2008 hän on pitänyt yksityisnäyttelyitä vuosittain sekä osallistunut lukuisiin ryhmänäyttelyihin koti- ja ulkomailla. Taitelilijan kotisivut: www.paulapuoskari.com