Pekka Luukkola

Perustiedot

s. 1968, Nurmijärvi
Asuinpaikka: Helsinki

Yhteystiedot

Oma esittely

"Valokuvani kertovat usein tarinan siitä, mitä kameran edessä on tapahtunut pitkän valotuksen aikana. Pelkistäminen, esteettinen kokemus ja selkeä visuaalisuus ovat tavoitteitani, mutta vain osa teoksesta. Katsomisen lisäksi haluan pysäyttää ihmiset ajattelemaan. Näemme maisemasta vain pinnan, mutta voimme ajatella sen syvyyden. Kameran avulla voimme nähdä asioita, joita emme paljain silmin havaitse. Voimme nähdä syvälle avaruuteen tai havaita metsästä jotain, mitä emme muuten näkisi."
Näytä biografia

Ajankohtaista

Katso ajankohtaiset tiedot nettisivuilta: www.luukkola.fi

Bio

Pekka Luukkola (s. 1968) asuu ja työskentelee Helsingissä. Hän on erikoistunut suomalaisen maiseman kuvaamiseen ja on tullut tunnetuksi ison filmikoon käyttäjänä ja teknisesti korkeatasoisista teoksistaan. Luukkola käyttää usein tulta kuvaamaan liikettä, aikaa ja ihmisen läsnäoloa iltahämyisessä sinisessä maisemassa. Uusimmissa, voimakkaan abstrahoiduissa teoksissaan Luukkola tutkii metsän ja maiseman perusmuotoja ja niiden värivaihteluita ja teoksissa voidaan havaita äärimmilleen pelkistetun maiseman saavan piirteitä esim. Mark Rothkon kuvakielestä.

Pekka Luukkolan valokuvateoksia on ollut esillä Kiasmassa, useissa keskeisissä taidemuseoissa sekä Taidekeskus Retretissä. Hänet on palkittu Fotofinlandiassa vuonna 2008 ja hän on vuoden 2011 Ars Fennica -ehdokas. Luukkolan teoksia on kokoelmissa muun muassa Kiasmassa, Suomen valtion taidekokoelmassa sekä Helsingin, Tampereen, Hämeenlinnan ja Jyväskylän taidemuseoissa sekä monissa yksityiskokoelmissa Suomessa ja ulkomailla.