Petri Niemelä

Perustiedot

s. 1965, Tampere
Kuvataiteilija, Taidemaalari
Asuinpaikka: Tampere

Yhteystiedot

Puhelinnumero: +358407292277

Oma esittely

Artist Statement

Teokseni kantavat työnimeä ”In Safe”. Lähtökohtana maalauksiini on ihmisen oma identiteetti ja sen säilyttäminen sekä avoin tarve olla olemassa ja säilyä riippumattomana. Oman identiteetin säilyminen ei poikkeuksetta ole yksilöstä itsestään kiinni. Jokainen tahtomattaan tai oman tarpeen sekä ympäristönsä vaikutuksesta rakentaa/rakennuttaa elämänsä ympärille kulissin ja ottaa tahtomansa roolin omassa näytelmässään, syntyy tarve märittää omalle minuudelle nimittäjä ja turvapaikka. Näin ei ole aina mahdollista säilyttää omaa identiteettiään joten rooli jää päälle ja näytelmästä tulee aidon tuntuinen kuvitelma. ”Muokattu Minä” on siten rajoittunut, eikä todellisuus jossa olemme kaikki riippuvaisia toisistamme toteudu. Nyky-yhteiskunta on kuitenkin avoin symbioosi eikä kukaan ole täysin turvassa vai onko...

Maalaustaiteen rinnastaminen valokuvataiteeseen kiinnostaa minua kuvataiteen ilmaisumuodoista keskusteltaessa. Oma kiinnostukseni tuossa rinnastuksessa liittyy ennen kaikkea siihen kysymykseen mitä kameralta jää näkemättä ja kuinka taidemaalarina valokuvasta erittelen kulloinkin maalauksen olennaisimman tilan eli mihin taiteilijana teoksessa katson. Muun muassa nämä seikat ovat vaikuttimina siihen että käytän pääosin valokuvaa lähtökohtana maalauksiini.
Teosaiheiksi itselleni kelpaavat nykymaailman sekä realiteetit että vääristymät, sellaisinaan tai riisuttuina pienieleisempään muotoon alkuperäisestä. Tärkeintä työskentelyssäni on tietysti maalaus itsessään ja sen mielenkiintoisuus sekä yllätyksellisyys taideteoksena. Pyrkimyksenäni teoksen sisällön osalta on että aiheena maalaus kulloinkin on yksi ”strippi” omassa jatkumossaan ennen tai jälkeen omaa tapahtumaansa.


Petri Niemelä
Näytä biografia

Bio

Petri Niemelä synt. 9.3.1965 Tampereella.
Taidemaalari / Kuvataiteilija
Taidemaalaus öljyvärein sekä akryylivärein
Teoksia julkisissa kokoelmissa mm. Porin taidemuseo, Tampereen kaupunki, Porin kaupunki.