Pia Sirén

Perustiedot

s. 1982, Nokia
Kuvataiteilija, Kuvanveistäjä, Tilataiteilija, Installaatiotaiteilija
Asuinpaikka: Loviisa

Yhteystiedot

Puhelinnumero: 050-5565688

Oma esittely

Minua kiinnostaa luonnon rakentaminen keinotekoisin välinein. Teokseni ovat rakennusmiehen tee-se-itse- luontokokemuksia: rautakauppa- ja puutarhatarvikkeet saavat uuden käyttötarkoituksen osana esteettistä taidekokemusta. Idea on että rakennan mahdollisimman arkisilla ja karuilla raksamateriaaleilla jotain kaunista. Rakennettu luonto herättää kysymyksiä ihmisen suhteesta ympäristöönsä ja muokattujen maisemien keinotekoisuudesta. Teokseni rakentuvat usein paikkasidonnaisesti varta vasten tilaan. Taiteen tekemisessä minua kiinnostaa tilan kokonaisvaltainen muuttaminen ja sponttaanin tunnelman luominen.
Näytä biografia

Ajankohtaista

Toukokuu-Syyskuu 2019
Sculpture Expanded -liikkuvan taiteen laboratorio Helsingissä
Julkisia teoksia

Lokakuu 2019
Yhteisötaidenäyttely
Almin talo Loviisa

Joulukuu 2019- maaliskuu 2020
Yksityisnäyttely
Hyvinkään Taidemuseo

Bio

Pia Sirén (s. 1982 Nokialla) on kuvataiteilija joka työskentelee tilateosten ja veistosten parissa. Viimeisimmissä töissään Sirén on rakentanut luontokokemuksia keinotekoisin välinein, käyttäen pääasiassa rakennusmateriaaleja.
Sirén on opiskellut kuvataidetta Uudessakaarlepyyssä, Tampereella sekä valmustunut vuonna 2012 kuvataiteen maisteriksi Kuvataideakatemiasta. Hänen teoksiaan on ollut esillä lukuisissa yksityis- ja ryhmänäyttelyissä Suomessa ja ulkomailla. V. 2013 Sirénille myönnettiin Maecenas Killan Nuoren Taiteilijan palkinnon.
Pia Sirén asuu ja työskentelee Loviisassa.