Harri Piispanen

Perustiedot

s. 1981, Helsinki
kuvataiteilija, performanssitaiteilija
Asuinpaikka: Helsinki

Yhteystiedot

Oma esittely

Yhdistelen usein työskentelyssäni performanssia sekä suurikokoisia ja työläitä esineitä, kuten vaikkapa päähineitä, asuja ja liikuteltavia veistoksia. Päällepuettavat tai sisäänmentävät teokset ovat ulkoisesti siloiteltuja, värikkäitä ja puoleensavetäviä, mutta vahvasti kontrastissa joko niiden käyttökokemuksen tai teeman suhteen.

Teosten teemat nousevat omista kokemuksista, paremman itseymmärryksen tarpeesta, kuitenkaan huumoria unohtamatta. Käsittelen kehollisuutta, erityisesti sen tilapäisyyttä ja rajallisuutta, sekä siihen liittyvää kulttuuria aina hautaustavoista musiikkiin.
Näytä biografia

Ajankohtaista

Yö-Fest  18.–28.3.2021 Yö Galleria (Lönnrotinkatu 33, Helsinki)

Monitaiteellinen Kehä-festivaali kahdelle 25.-26.9.2020 Kulttuuritalo Valve, Oulu

Bio

Harri Piispanen (s.1981) on Helsinkiläinen kuva- ja performanssitaiteilija. Aalto yliopiston ympäristötaiteen maisteriohjelmasta 2014 valmistunut Piispanen on aiemmin opiskellut lasi- ja keramiikkataidetta sekä muotoilua.
Taiteellisen työskentelyn ohella Piispanen on toiminut kulttuurialan opettajana eri oppilaitoksissa ja vuodesta 2011 alkaen Annantalon taidekeskuksella.

Piispanen yhdistelee taiteessaan muun muassa materiaalipohjaisia taiteita, installaatiota ja ympäristötaidetta kokonaisuuksiksi, joihin kuuluu esittävä ulottuvuus performanssin tai videon muodossa. Syntyneitä teoksia on esitetty gallerioiden ja festivaalien ohella myös interventioina kaupunkitilassa sekä kahdenkeskisinä kohtaamisina.