Harri Piispanen

Perustiedot

s. 1981, Helsinki
kuvataiteilija, performanssitaiteilija
Asuinpaikka: Helsinki

Yhteystiedot

Oma esittely

Yhdistelen usein työskentelyssään performanssia sekä suurikokoisia ja työläitä esineitä, kuten vaikkapa päähineitä, asuja ja liikuteltavia veistoksia. Päällepuettavat tai sisäänmentävät teokset ovat ulkoisesti siloiteltuja, värikkäitä ja puoleensavetäviä, mutta vahvasti kontrastissa joko niiden käyttökokemuksen tai teeman suhteen.

Teosten teemat nousevat omista kokemuksista, paremman itseymmärryksen tarpeesta, kuitenkaan huumoria unohtamatta. Käsittelen kehollisuutta, erityisesti sen tilapäisyyttä ja rajallisuutta, sekä siihen liittyvää kulttuuria aina hautaustavoista musiikkiin.
Näytä biografia

Ajankohtaista

Olohuone 306,4 km2 -kaupunkitaidefestivaali 20.–22.8.2020 Turku

Monitaiteellinen Kehä-festivaali kahdelle 25.-26.9.2020 Kulttuuritalo Valve, Oulu

Bio

Harri Piispanen (s.1981) on Helsinkiläinen kuva- ja performanssitaiteilija. Aalto yliopiston ympäristötaiteen maisteriohjelmasta 2014 valmistunut Piispanen on aiemmin opiskellut lasi- ja keramiikkataidetta sekä muotoilua.

Piispanen työskentelee monialaisesti yhdistellen eri osa-alueita, kuten esimerkiksi materiaalipohjaisia taiteita, installaatiota, ympäristö- ja asutaidetta. Useimmiten teokset muodostavat suurempia temaattisia kokonaisuuksia joihin kuuluu myös esittävä ulottuvuus joko performanssin tai videon muodossa.

Oma taiteellisen toimintansa ohella Piispanen on työskennellyt taidekasvattajana vuodesta 2011 muun muassa Annantalon taidekeskuksella.