Ida Pimenoff

Perustiedot

s. 1977, Helsinki
Valokuvataiteilija
Asuinpaikka: Helsinki

Yhteystiedot

Oma esittely

Viimeisten kuuden vuoden ajan taiteellinen ilmaisuni on keskittynyt erityisesti valokuvataidekirjoihin. Olen julkaissut 2010-luvulla kolme valokuvateosta, joista viimeisin, “Book of Hours”, ilmestyi marraskuussa 2015. Kirja koostuu 50 värikuvasta ja teksteistä, eräänlaisesta lyhytproosasta. Kirjan aiheena on aika; sen kuluminen, ja se tosiasia, että vaikka päivät joskus tuntuvatkin seuraavan toinen toistaan banaalin samankaltaisina, jokainen hetki on silti ainutkertainen.

Toineni kirjani, syksyllä 2013 ilmestynyt "Perhaps Loneliness Does Not Exist After All", on puolestaan mustavalkoisista muotokuvista ja värillisistä valokuvista rakentuva, omakohtainen kertomus selviytymisestä, identiteetin uudelleen rakentumisesta ja toivon heräämisestä. Ensimmäinen kirjani, “A Shadow at the Edge of Every Moment of the Day”, ilmestyi syksyllä 2011 ja se kuvasi aikuiseksi kasvamista ja kaipuuta jonnekin, jota ei ole.
Näytä biografia

Bio

Olen urani keskivaiheilla toimiva helsinkiläinen valokuvataiteilija. Valmistuin Taideteollisesta korkeakoulusta taiteen maisteriksi vuonna 2004.  Minulla on ollut useita yksityisnäyttelyitä Suomessa ja Saksassa. Niiden lisäksi olen osallistunut lukuisiin ryhmänäyttelyihin niin Suomessa,  Ranskassa, Saksassa kuin USA:ssakin.

Viimeisin näyttelyni oli Berliinissä,  Alfred Ehrhardt Stiftungissa kesällä 2018  järjestetty ryhmänäyttely  Vom Verschwinden und Erscheinen – Über das Ephemere in der Fotografie (On Disappearing and Appearing – On the Ephemeral in Photography). Teoksiani on yksityiskokoelmien lisäksi muun muassa Suomen valtion, Helsingin taidemuseon sekä Kuntsin modernin taiteen museon kokoelmissa. 

Näyttelyiden ohella olen julkaissut 2010-luvulla kolme valokuvateosta, joista viimeisin, “Book of Hours”, ilmestyi marraskuussa 2015. Kirja koostuu 50 värikuvasta ja teksteistä, eräänlaisesta lyhytproosasta. Kaikki kolme kirjaani ovat saksalaisen Kehrer Verlagin kustantamia.