Jonne Pitkänen

Perustiedot

s. 1972, Kuusankoski
kuvataitelija
Asuinpaikka: Tirva

Yhteystiedot

Puhelinnumero: +358 46 931 8189
Näytä biografia

Bio

Jonne Pitkänen (s.1972) on Kouvolassa asuva, kokeileva ja monipuolinen kuvataiteilija, joka käyttää ilmaisussaan eri taiteenalueita kuten kuvanveistoa, Vj-performointia, yhteisötaidetta, installaatiota, korutaidetta, circuit bendingiä ja uusmediaa.

Töissään hän toteuttaa intuitiivisesti ja leikkimielisen kriittisesti näkemystään itsestä sekä “pikatehoyhteiskunnan” sekä populäärikulttuurin arvoista ja ilmiöistä (vs. Meditaatio, performanssi, läsnäolo ja kauneus ) Pitkäsen keskeisinä teemoina työskentelyssä ovat kierrätys- ja luonnonmateriaalien käyttö ja uusien kokonaisuuksien luominen arkipäivän esineistä ja laitteista.

Pitkänen on valmistunut Taidekoulu Maasta vuonna 2007 ja hän on jatkanut opintojaan C:Art:Media maisteriohjelmassa (Valand School of Fine arts) Göteborgissa, Ruotsissa. Ohjelman pääpaino on tutkia ja toteuttaa tietokoneohjelmistojen ja interaktiivisten käyttöliittymien mahdollisuuksia nykytaiteessa.

Pitkänen on osallistunut lukuisiin näyttelyihin ja tapahtumiin Suomessa ja ulkomailla.

Tällä hetkellä hän toimii vapaana taiteilijana Kouvolassa jossa hän on ollut perustamassa ja kuratoimassa mm. Jättömaa kulttuurifestivaalia ja Ars Lieke elekronisen taiteen näyttelyä Kouvolan Taidemuseossa. Taiteellisen työn pääpainona on ollut mm. Death Hawks, Circle, Ville Leinonen ja Esa Kotilaisen kanssa tapahtuva VJ toiminta. Osana prosessia on ollut myös uusien analogisten VJ tekniikoiden kehittäminen. Pitkänen on perustaja / aktiivijäsen RASi 637 taide- ja musiikki residenssissä Tirvalla.