Reetta Hiltunen

Perustiedot

s. 1980, Pyhäselkä
Kuvataiteilija, Taidegraafikko, Tekstiilimuotoilija
Asuinpaikka: Helsinki

Yhteystiedot

Puhelinnumero: 0407556263

Oma esittely

Viimeaikaisen tuotannon läheinen ilmaisumuoto on retussimaalaukset paperille sekä niistä kootut digitaaliset kollaasit ja grafiikan vedossarjat. Tunnusomaisesti esteettiset ja yksityiskohtaiset kuvaukset ihmisistä ja eläimistä käsittelevät teemoja elämästä, arvoista ja etiikasta. Läheinen ilmaisumuoto on myös graafiset muodot, jotka järjestyvät harkitusti matemaattisiin kuvioiden arvoihin. Suunnittelen myös kuoseja, joiden kuvitukset pohjautuvat omiin taideteoksiin.
Näytä biografia

Bio

Helsingissä toimiva kuvataiteilija/ taidegraafikko/ tekstiilisuunnittelija (s.1980).Taiteellinen työskentelyni keskittyy visualiseen taiteeseen, grafiikkaan sekä painokuviointeihin tekstiileissä.

Maisterin tutkinto Helsingin Kuvataideakatemiasta (2011). Kuvataiteen kandidaatin tutkinto Lontoosta, Middlesex University (2005). Taideteoksiani on ollut esillä kansainvälisesti, joista ansainnut myös palkintoja. Kokoelmissa Euroopassa ja Amerikassa.

Viimeaikaisen tuotannon läheinen ilmaisumuoto on retussimaalaukset paperille sekä niistä kootut digitaaliset kollaasit, grafiikan vedossarjat sekä painokuvioinnit. Tunnusomaisesti esteettiset ja yksityiskohtaiset kuvaukset ihmisistä ja eläimistä käsittelevät teemoja elämästä, arvoista ja etiikasta. Esteettisen kauniit taulupinnat eivät kuitenkaan ole pelkkää pintaa, vaan haastavat katsojan tulkitsemaan teoksia. Tarkoitusperät avautuvat muun muassa teosten runsaan symboliikan kautta.