Ritva Tuomi

Perustiedot

s. 1963, Helsinki
Valokuvataiteilija

Yhteystiedot

Puhelinnumero: +358 50 5898130

Oma esittely

Olen kiinnostunut ihmisen ja luonnon välisestä suhteesta, jossa ihminen on osa luontoa.

Olen kuvannut perhettäni ja läheisiä ystäviäni luonnossa ja puutarhassa jo kolmenkymmenen vuoden ajan. Kuvaan edelleen jatkuvaa projektia, The Secret World of Nature vanhalla Mamiyalla värinegatiiville. Kuvaustilanteessa keskitytään valoon ja ympäristön kokemiseen. Kuvat johdattavat meidät elämän peruskysymysten äärelle. Luontoa ei voi hallita, vaan olemme mukana elämän kierokulussa ja ajan vaikutuksen alaisena. Olemme osa maailmankaikkeutta, sukupolvien ketjua, yhteydessä menneeseen ja tulevaan.
Muistamme lapsuuden hetkiä, murrosiän kuohuntaa, äitiyden suuret tunteet, elämän keskipäivän lähestymisen, lapsista luopumisen ja jäähyväisten jätön läheisille. Lopulta sanomme hyvästit myös itsellemme. Äiti maa on läsnä kaikissa elämänvaiheissamme kylvöstä ja kasvusta sadonkorjuun ja maatumisen hetkiin saakka.

Näytä biografia

Ajankohtaista

2015-

Muistikuvia, kuvia muistamisesta ja muistamattomuudesta. Ritva Tuomi on kuvannut Alzheimeriin sairastunutta äitiään vuodesta 2015, ensin hänen asuessaan omassa kodissaan ja nyt muistisairaiden hoitokodissa. Kuvista on tekeillä valokuvakirja.

Bio

Ritva Tuomi on espoolainen valokuvataiteilija. Hän on valmistunut valokuvaajaksi Lahden Muotoiluinstituutista ja toiminut valokuvataiteilijana sekä laaja-alaisesti valokuvaajana mm. kuvannut yli 30 käsityökirjaa. Hän on osallistunut lukuisiin ryhmänäyttelyihin ja pitänyt yksityisnäyttelyitä. Tuomen teoksia on mm. Eduskunnassa, Helsingin kaupungin taidemuseossa ja Suomen valtion kokoelmissa. Hän asuu, työskentelee ja viljelee puutarhaa Espoossa ja Vihtijärvellä.