Mira Roivainen

Perustiedot

s. 1990, Espoo
Kuvataiteilija
Asuinpaikka: Kokkola

Yhteystiedot

Puhelinnumero: 0400693981

Oma esittely

Olen kokkolalainen kuvataiteilija, joka työskentelee maalaten, piirtäen ja tehden erilaisia tilallisia installaatioita. Maalaus on taiteelleni kaiken perusta. Tapaan työstää aiheita kokonaisuuksina, jossa kokonaisuus muodostaa jonkin sanoman. Ekologiset arvot sekä suhteemme toisiin ihmisiin ja ympäröivään maailmaan ovat minulle kestoaiheita. Tapani tehdä taidetta on kokeellinen, ja olen kiinnostunut eri materiaaleista. Maalatessani käytän erilaisia työkaluja leipomisnuolijasta siivousmoppiin. Uusimmissa töissäni olen käyttänyt enemmän kierrätysmateriaaleja: tavaraan kirjoittautunut historia päällekkäin uuden käyttötarkoituksen kanssa kiehtoo minua.
Näytä biografia

Ajankohtaista

2021 Julkinen teoskokonaisuus, Kokkola-Camping leirintäalue, Kokkola

12.6. - 22.8.2021, Prosessi, Pohjalaisen Taiteilijaliiton Juhlanäyttely (kuratoinut Sanna Sarva), Nelimarkka-museo, Alajärvi

 

Teoksiani on saatavilla:

Taidemaalariliiton Teosvälityksen verkkokaupasta (30.4.2021 saakka): https://teosvalitys.painters.fi/kauppa/?artist=727

Taiteen verkkokauppa Taikosta, osoitteessa: https://www.taiko.art/mira-roivainen

sekä suoraan työhuoneelta, kysy: mira.roivainen@gmail.com.

Bio

Kokkolassa asuva ja työskentelevä Mira Roivainen (s.1990, Espoo) on valmistunut kuvataiteilijaksi Turun AMK:n Taideakatemiasta vuonna 2017. Roivaisella on takanaan myös muita taideopintoja muun muassa National College of Art and Design:ssa Dublinissa Irlannissa sekä Pohjoismaisessa Taidekoulussa Kokkolassa.

Roivainen on vuodesta 2010 alkaen pitänyt yksityisnäyttelyitä sekä osallistunut lukuisiin yhteisnäyttelyihin Suomessa ja ulkomailla. Roivaisen teoksia on nähty muun muassa Nuoret 2019 -näyttelyssä Helsingin Taidehallissa. Roivainen kuuluu Taidemaalariliittoon sekä on Pohjalaisen Taiteilijaliiton johtokunnan jäsen.