Emma Rönnholm

Perustiedot

s. 1984, Turku
Kuvataiteilija, kuvanveistäjä
Asuinpaikka: Helsinki

Yhteystiedot

Puhelinnumero: 0505229551

Oma esittely

Olen opiskellut kuvataideakatemiassa maalausta ja kuvanveistoa ja valmistuin vuonna 2011. Teen installaatiota ja esineteoksia, usein moottoreita ja muuta mekaniikkaa hyödyntäen . Teokseni ovat ajatusleikin omaisia tutkielmia arkisista materiaaleista ja eleistä. Pilke silmäkulmassa ja tee-se-itse-henki ovat minulle tärkeitä. Keveän pinnan alta paljastuu kuitenkin teosten käsitteellinen, ja usein synkkä, ydin.

Työskentelyni perusta on kiinnostus kieleen ja materiaaleihin. Lähtökohta uuteen teokseen löytyy usein tutun esineen materiaalisuudesta; tiskirätin nihkeästä pehmeydestä tai halkeavan näkkileivän äänestä. Mutta kaikki liittyy kaikkeen: materiaali on muistojen, tunteiden ja kulttuuristen käsitysten ruumiillistuma. Näiden merkitysten esiin kaivaminen yksinkertaisesta esineestä on minulle loputtoman kiehtovaa.

Oman taiteellisen työni lisäksi olen tehnyt yhteistyötä Salla Vapaavuoren kanssa vuodesta 2007 alkaen. Työskentelen myös kuvittajana ja kirjoittajana.

Ajankohtainen CV ja lisää kuvia osoitteesta: www.emmaronnholm.com
Näytä biografia

Bio

Emma Rönnholm (s.1984 Turussa) tekee tila- ja esineteoksia, usein moottoreita ja muuta mekaniikkaa hyödyntäen. Teokset ovat ajatusleikin omaisia tukielmia arkisista materiaaleista ja eleistä. Lähtökohta on usein materiaali tai prosessi, johon kiteytyy myös käsitteellisiä kysymyksiä.

Rönnholm valmistui kuvataideakatemiasta kuvanveiston osastolta vuonna 2011 ja on sen jälkeen pitänyt lukuisia yksityis- ja ryhmänäyttelyitä Suomessa ja ulkomailla. Hänen teoksia on muun muassa Saastamoisen Säätiön ja Turun kaupungin taidekokoelmissa. Vuonna 2017 hän oli ehdolla Suomen Taideakatemian palkinnonsaajaksi.