Sanna Koivisto

Perustiedot

s. 1955, Oulu
Kuvataiteilija, Kuvanveistäjä
Asuinpaikka: Ii

Yhteystiedot

Puhelinnumero: 0405530088

Oma esittely

Elämän ja ilmiöiden kriittinen tarkkailu ovat osa minua, kuten myös kauneuden ja harmonia etsintä tässä elämän kuohuvassa virrassa.

Suhtaudun avoimin mielin taiteen kentän eri osa-alueisiin ja tekniikoihin: veistokset, pronssi, keramiikka, sekatekniikka, installaatiot, erilaiset luontomateriaalit; yhteistyöprojektit.

Tavoittelen tuotantoni sisällössä monikerroksisuutta, en tyrkytä yhtä totuutta vaan tarjoan kokijalle mahdollisuuden löytää omia oivalluksia.

Estetiikka, rytmi, kurinalaisuus ja toisaalta yllätyksellisyys kiehtovat minua ja kulkevat mukana läpi koko tuotantoni.

Kantaaottavuus, epäkohtiin puuttuminen ovat edelleen minulle tyypillistä. Pieni lapsi minussa voi hyvin toteuttaessani lapsiaiheita. Hetken oivallusten löytäminen lasten leikeissä tai vanhoissa valokuvissa vie mukanaan.
Näytä biografia

Ajankohtaista

Taiteilija vietti vuonna 2017 kaksi kuukautta residenssissä toteuttaen siellä teossarjan tekniikkana hiili/akryyli sekä kaksi muotokuvatilausta.

Tällä hetkellä työn alla on tilausteossarja Suomen Punaiselle Ristille sekä kansainvälisen lastenelokuvafestivaalin pääpalkinto.

Tilaustyöt ja KulttuuriKauppila Iissä pitävät taiteilijan toimeliaana.

Bio

Iiläinen Sanna Koivisto on ollut päätoiminen kuvataiteilija vuodesta 1977. Hän on toiminut myös taideaineiden opettajana koko uransa ajan. Koivisto on ollut aktiivinen järjestötoimija kotiseudullaan.

Sanna Koiviston tuotanto on laajaa ja monipuolista. Hänen taiteensa ulottuu julkisista monumenteista aina muotokuviin ja piirroksiin. Keskeinen osa näyttelytuotantoa ovat olleet myös sekatekniikalla toteutetut maalaukset ja veistokset sekä installaatiot.

Viimeiset vuodet Koivisto on toiminut aktiivisesti taiteellisen tuotantonsa ohella kulttuurikeskus KulttuuriKauppilan perustajajäsenenä.