Sari Poijärvi

s. 1955, Helsinki
Valokuvataiteilija
Asuinpaikka: Helsinki

Oma esittely

Helsinki, Suomi. Pohjoista leveyttä, itäistä pimeyttä, kylmyyttä.

Mieluiten kuvaan keskikoon kameralla, jossa originaali on neliön muotoinen. Yksi keskeisiä teemojani on viimeiset viisitoista vuotta ollut rakentaminen ja kaupunkikuvan muutos; uuden ja vanhan yhteentörmäys, menneen ja nykyisyyden ristiriita.
Myös luonto, ja erityisesti meri on rakas kuvauskohde.
Aika-ajoin myös ihmiset tarttuvat filmille.
Vieläkään en ole siirtynyt digiaikaan.
Näytä biografia

Ajankohtaista

Loppuvuodesta 2011 alkaen, toistaiseksi, on oma taiteellinen tekeminen jäänyt taka-alalle. Art Hotel Helsinki – projekti alkoi melkoisen villistä ideastani saada aito taidehotelli Helsinkiin ja perustin Art Hotel Helsinki Oy:n 2012 toteuttamaan tämän vision. Matka on ollut pitkä ja tie kuoppainen.
Mutta – Taidehotelli toteutuu! Uudisrakennus nousee osoitteeseen Välimerenkatu 18, Jätkäsaari. Lisää uutisia 2019!

Bio

Valmistuin taiteen maisteriksi, TaM, Taideteollisesta Korkeakoulusta 1992.
Jatko-opiskelin Helsingin yliopiston Filosofian, historian, kulttuurin ja taiteiden tutkimuksen laitoksessa ja Kristiina Instituutissa 1987-93.
Käsittelen mielelläni laajempia teemoja. Hyvänä esimerkkinä käy henkilökohtainen kaleidoskooppimainen Kasari-projekti, joka päätyi kirjaksi ja näyttelyksi. Kirjan erinomaisista teksteistä vastasi kirjailija Kjell Westö, kustantajana Otava.
"Äitejä ja poikia" -kuvasarja oli esillä Mäntän kuvataideviikoilla 2011.
Rakentaminen ja kaupunkikuvan jatkuva muutos on ollut pitkäaikainen kiinnostukseni kohde. 2009 kuvasin entisen Itä-Blokin alueella Bukarestissa, Belgradissa, Sarajevossa ja Zagrebissa. Tämä aineisto uinuu vielä arkistossa käsittelemättömänä.
Kollega Nina Tuitun kanssa kuratoitu ja tuotettu Usko Tro –näyttely, kirja ja seminaari 2004-07 käsitteli hengellisyyttä suomalaisessa nykyvalokuvassa. Usko-Tro -näyttely teki harvinaisen laajan kierroksen suomen suurissa taidemuseoissa, alkaen Helsingistä Amos Anderssonin taidemuseolta.
Ammattinaisia-niminen kuvausprojekti 1998-2002 päätyi kirjaksi ja näyttelyksi. Yksityisnäyttelyssäni From this life Photography Gallery A/Assa Reykjavikissa 2007 esitin kaupunkiteemoja kun taas Reykjavikin Valokuvataiteen museon The Shotin DVD käsitteli luontoa. Samana vuonna Helsingin Taidehallin Studiossa Crime Scene –installaatio näytti Itämeren saastumista.
Teoksiani on seuraavissa kokoelmissa: Valtion taidekokoelmat, Helsingin kaupungin taidemuseo, Suomen urheilumuseo, Suomen valokuvataiteen museo, Teresia ja Rafael Lönnströmin säätiö, Jyväskylän kaupunki, sekä yksityisissä kokoelmissa kotimaassa ja ulkomailla.