Satu Kiuru

s. 1964, Tyrväntö
Kuvataiteilija, Taidegraafikko, Muu
Asuinpaikka: HÄMEENLINNA

Yhteystiedot

Puhelinnumero: 040 5892627

Oma esittely

Työskentelen usein samojen aiheiden parissa eri tekniikoilla; valokuvaus, grafiikka, video ja maalaus ovat pitkään olleet minulle tasaveroisia keinoja käsitellä asioita, joista olen kiinnostunut. Uskon, että tieto ei liiku yksisuuntaisesti ihmisen päästä käteen, vaan piirtäminen luo uutta tietoa, jonka ihminen käsittää työskentelyprosessissa fenomenologisesti kehonsa välityksellä. Liike ja aika, ja niiden merkitys, ovat ovat aina kiinnostaneet minua.

Käytän teoksissani usein myös valokuvia, jotka olen saattanut ottaa jo vuosia sitten. Yhdistän uudelleen löytämiäni kuvia toisiinsa ja työstän niitä eri tekniikoilla eteenpäin kunnes prosessi ja nimi yhdessä muodostavat uuden katsantokannan ja identiteetin teokselle.
Teokseni ovat yleensä aina paikka ja aikasidonnaisia.

Kamera on vanha tutkimusväline, jonka avulla yritän tehdä näkymättömän näkyväksi. Olen kuitenkin viehättyneempi kuvallisesta änkytyksestä, kuin elämää teräväpiirtoisemmasta kliinisestä dokumentaatiosta. Kuvissani usein esiintyvä hevosen kaltainen hahmo symboloi ennemminkin omia tunteitani tai elämäntilannetta, kuin hevosta kauniina eläimenä. Teen videolla liikkuvaa grafiikkaa ja grafiikastani liikkuvaa, jolloin grafiikasta syntyy ikään kuin filosofisia elokuvia. Usein hidastan videokuvan liikettä äärimmilleen, joka on oma kannanottoni tämän päivän kiireelle ja hektisyydelle.

Ajankohtaista

2011 Kontakti-ryhmänäyttely, Hämeenlinnan taidemuseo