Selja Raudas

Perustiedot

s. 1962, Helsinki
Kuvataiteilija, Taidemaalari, Tilataiteilija, Äänitaiteilija
Asuinpaikka: Helsinki

Yhteystiedot

Puhelinnumero: 041 518 18 54

Oma esittely

Maalauksissani taustalla on usein fyysinen havainto tilasta, paikasta tai vaikka valosta. Luontokuvan sijaan keskityn maaliaineen mahdollisuuksiin välittää kokemus tai elämys visuaalisena tulkintana. Parhaimmillaan maalaamisen tapahtumassa teoksessa yhdistyy jotain lähtökohdasta, tekijästä ja kysymyksiä olemisesta– myös tuntemattomalle ja sattumalle on jätettävä tilaa

Olen käyttänyt töissäni ja installaatioissani maalauksen ohella valokuvaa, videota ja ääntä. Installaatioissa ja tilaan suhteessa olevissa teoksissa kantavana ja keskeisenä elementtinä on transparenttisuus. Teoksissani sekoitan tietoisesti rationaalisen ja meditatiivisen ajattelun tasot, älyllisen ja emotionaalisen yhdistäminen tuotannossa kiehtoo.

Ihmisen kehollisuus, kokemukset ja maailmansuhde synnyttävät jännitteitä, joita käsittelen taiteessani. Psyykkiset ilmiöt, kuten havainnot, muistikuvat, ajatukset ja tunteet, konstruoituvat töissäni.

Kokemus mielen kerroksellisesta rakenteesta ja psyykkisten toimintojen tasojen samanaikaisuudesta vaatii läpinäkyvää esitystapaa, joka mahdollistaa moniulotteisen todellisuuden eri elementtien havainnollistamisen samassa teoksessa. Pyrin tähän installaatiossani jossa rinnastan voimakkaan ruumiillista videokuvaa, ääntä tai valokuvia.
Näytä biografia

Ajankohtaista

Mäntän kuvataideviikot 16.6 - 1.9.2019

Bio

Selja Raudas (s.1962 Helsingissä) on opiskellut kuvataiteilijaksi Lahden taideinstituutissa 1987–1991 ja suorittanut opintoja Gerrit Rietweld Academiessa Amsterdamissa 1991-92. Hän on valmistunut taiteen maisteriksi vuonna 2010 Aalto yliopiston Taideteollisesta korkeakoulusta.

Selja Raudas työskentelee kuvataitelijana, käyttäen välineenään mm. maalausta, valokuvaa, videota ja ääntä. Hänen tuotantonsa on usein tilaan suhteessa olevia teoksia.

Hän on pitänyt useita yksityisnäyttelyitä ja osallistunut yhteisnäyttelyihin.