Sirpa Häkli

s. 1960, Kuopio
Kuvataiteilija, Taidemaalari
Asuinpaikka: Helsinki

Yhteystiedot

Oma esittely

Olen kuvataiteilija ja taidemaalari. Käytän maalauksessa öljy- ja akryylivärejä yhdistettyinä kuivapigmentteihin. Lisäksi piirrän ja teen kollaaseja. Tuotantoni keskeisiä piirteitä ovat selkeä muoto, kokemuksellinen värienkäyttö, maalauksellisuus ja tekniikoiden yhdistäminen. Kuvakieleni on pääasiassa ei-esittävää ja ekspressiivistä.

Työskentelen prosessinomaisesti ja sarjallisesti. Teosteni teemat ja aiheet ovat vuosien varrella vaihdelleet erilaisten käsitteellisten tai filosofisten määreiden – kuten aika, ääni, olemassaolo, ihmisyys – visuaalisesta kuvaamisesta aina maisemiin ja taidehistorian kuva-aiheisiin. Teemojen laveudesta johtuen teen isoja teossarjoja, joihin syntyy uusia osia useidenkin vuosien ajan.

Viime vuodet työskentelyäni ovat motivoineet erityisesti taidehistorian ja estetiikan näkökulmat. Olen työstänyt ajatusta modernismin tyylisuuntausten jatkumisesta nykytaiteessa ja uusintanut maalaustaiteen klassisia aiheita. Tavoitteeni on lisätä ymmärrystä taiteen monikerroksisuutta kohtaan tarjoten katsojalle keinoja taiteen yksilölliseen tulkintaan. Taiteilijana haluan yllättää, tuottaa elämyksiä ja kyseenalaistaa totuttuja ajattelumalleja.

PORTFOLIO: https://asiakas.kotisivukone.com/files/sirpahakli.kotisivukone.com/Portfolio/Portfolio_Hakli_Sirpa_2016_fi_web.pdf
Näytä biografia

Ajankohtaista

WIURILAN KESÄ
21.7. - 3.9.2017
Wiurilan kartano, Salo

Lue lisää: www.wiurilankesa.fi/fi/Etusivu/

MAALAUKSIA TV-SARJAAN BLACK WIDOWS (2016)

Mustat lesket -televisiosarjan pohjoismaisessa sisarsarjassa Black Widows nähdään kaksi maalaustani kankaalle sarjasta Tunnustuksia (à 170x215 cm). Ruotsissa, Norjassa ja Tanskassa esitetyn sarjan tuotantoyhtiö on Moskito Television, pohjoismaiset yhtiöt MTG, TV3, Viaplay ja teosten tekijäoikeudet Kuvasto. Katso sarjaa: www.viafree.se/program/drama/black-widows

RYHNÄNÄYTTELY IN AND OUT

Backman-Fuat Sari-Häkli-Immonen-Särkijärvi

Galleria OnePoint | 8.9. - 25.9.2016 Turku | https://galleriaonepoint.com/2016/09/05/ryhmanayttely-in-and-out-8-28-9-2016/

IMATRAN TAIDEMUSEO | 24.9. - 15.10.2016

Viipurin Taiteilijaseuran 86. vuosinäyttely

AVOIN ATELJEE | WORK-IN-PROGRESS | LA VIE EN ROSE ET NOIR
To 25.8. 2016 klo 18-22

Cité Internationale des Arts
15, rue Geoffroy l'Asnier
75400 Paris
France

www.citedesarts.fi/
www.citedesartsparis.net/

Yksityisnäyttely (MIELEN) TILA | (MIND) SPACE

18.03.-10.04.2016
PORVOON TAIDEHALLI | BORGÅ KONSTHALLEN

http://www.taidetehdas.fi/fi/tapahtumat/522-nayttely-sirpa-hakli-mielen-tila-mind-space/

AJANKOHTAISTA | KOTISIVUT: http://www.sirpahakli.net/44

Bio

Sirpa Häkli on Helsingissä työskentelevä kuvataiteilija ja taidemaalari. Hän on opiskellut maalausta ja taidegrafiikkaa Turun Piirustuskoulussa (1981–1984) ja Jan Matejko Kuvataideakatemiassa Krakovassa, Puolassa (jatko-opinnot 1984–1986) sekä taidehistoriaa Helsingin yliopistossa (FM 2009).

Häkli on pitänyt runsaasti yksityisnäyttelyjä ja osallistunut ryhmänäyttelyihin niin Suomessa kuin ulkomailla. Hän on Taidemaalariliiton, Helsingin Taiteilijaseuran ja Viipurin Taiteilijaseuran jäsen. Häklin teoksia on useissa koti- ja ulkomaisissa kokoelmissa, kuten Valtion taideteostoimikunnan, Eduskunnan, Ulkoministeriön, Puolan Kansallismuseon, Sandor Nogradi museon (Puola) ja Frans Masereel Centrumin (Belgia) kokoelmissa.