Sirpa Häkli

Perustiedot

s. 1960, Kuopio
Kuvataiteilija, Taidemaalari
Asuinpaikka: Helsinki

Yhteystiedot

Puhelinnumero: +358 40 7609362

Oma esittely

Olen kuvataiteilija ja taidemaalari. Käytän maalauksessa öljy- ja akryylivärejä yhdistettyinä kuivapigmentteihin. Lisäksi piirrän ja teen kollaaseja. Tuotantoni keskeisiä piirteitä ovat selkeä muoto, kokemuksellinen värienkäyttö, maalauksellisuus ja tekniikoiden yhdistäminen. Kuvakieleni on pääasiassa ei-esittävää ja ekspressiivistä.

Työskentelen prosessinomaisesti ja sarjallisesti. Teosteni teemat ja aiheet ovat vuosien varrella vaihdelleet erilaisten käsitteellisten tai filosofisten määreiden – kuten aika, ääni, olemassaolo, ihmisyys – visuaalisesta kuvaamisesta aina maisemiin ja taidehistorian kuva-aiheisiin. Teemojen laveudesta johtuen teen isoja teossarjoja, joihin syntyy uusia osia useidenkin vuosien ajan.

Viime vuodet työskentelyäni ovat motivoineet erityisesti taidehistorian ja estetiikan näkökulmat. Olen työstänyt ajatusta modernismin tyylisuuntausten jatkumisesta nykytaiteessa ja uusintanut maalaustaiteen klassisia aiheita. Tavoitteeni on lisätä ymmärrystä taiteen monikerroksisuutta kohtaan tarjoten katsojalle keinoja taiteen yksilölliseen tulkintaan. Taiteilijana haluan yllättää, tuottaa elämyksiä ja kyseenalaistaa totuttuja ajattelumalleja.

PORTFOLIO: https://asiakas.kotisivukone.com/files/sirpahakli.kotisivukone.com/Portfolio/Portfolio_Hakli_Sirpa_2016_fi_web.pdf
Näytä biografia

Ajankohtaista

Yksityisnäyttely

GALLERIA G | 23.4.-19.5.2019


Pieni Roobertinkatu 10, 00130 Helsinki | Lilla Robertsgatan 10, 00130 Helsingfors | Finland

Lue lisää | Läs mer: Galleria G
Yksityisnäyttely

GALLERIA JOELLA | 8.-28.7.2019


Läntinen Rantakatu 21, 20100 Turku | Västra Strandgatan 21, Åbo, Finland

Lue lisää | Läs mer: Galleria Joella
Yhteisnäyttely

WIURILAN KESÄ | 14.6.-25.8.2019


Wiurilan kartano, Viurilantie 126, 24910 Halikko, Salo

Lue lisää: Wiurilan Kesä
AJANKOHTAISTA | AKTUELLT: www.sirpahakli.net

Bio

TAIDEOPINNOT


Sirpa Häkli on Helsingissä työskentelevä kuvataiteilija ja taidemaalari. Hän on opiskellut maalausta ja taidegrafiikkaa Turun Piirustuskoulussa (1981–1984) ja Jan Matejko Kuvataideakatemiassa Krakovassa, Puolassa (jatko-opinnot 1984–1986) sekä taidehistoriaa Helsingin yliopistossa (FM 2009). Häkli on Taidemaalariliiton, Helsingin Taiteilijaseuran ja Viipurin Taiteilijaseuran jäsen.

NÄYTTELYT JA KOKOELMAT


Sirpa Häkli on pitänyt runsaasti yksityisnäyttelyjä ja osallistunut ryhmänäyttelyihin niin Suomessa kuin ulkomailla 1980-luvulta lähtien. Häklin teoksia on useissa koti- ja ulkomaisissa kokoelmissa, kuten Valtion taideteostoimikunnan, Eduskunnan, Ulkoministeriön, Puolan Kansallismuseon, Sandor Nogradi museon (Puola) ja Frans Masereel Centrumin (Belgia) kokoelmissa.