Stig Fredriksson

Perustiedot

s. 1929, Porvoo – k. 2008

Oma esittely

Pro Artibus -säätiö julkaisi vuonna 2013 kaksikielisen kirjan ”Katse aurinkoon”, ”Med blicken mot solen”
Stig Fredrikssonin taiteesta ja elämästä. Kirjan kirjoitti taidehistorioitsija Camilla Granbacka. Julkaisussa on mm. taidemaalari Carolus Enckellin essee Väri on valoa, Färg är ljus, ja Camilla Granbackan essee Elämänpyöreä, värejä väräjävä, Rund som livet och vibrerande av färg. Lisäksi kirjassa on haastateltu mm. Erik Kruskopfia, Maaretta Jaukkuria, Juhani Linnovaaraa, Paul Osipowia ja Matti Kujasaloa.

”Raitoja ja väripalloja” Stig Fredriksson ja Jakob Dahlberg -näyttely oli esillä 15.11.2014 - 1.2.2015 Keravan taidemuseossa/Taide- ja museokeskus Sinkassa. Näyttelyn kuratoi Camilla Granbacka.

Ajankohtaista

Näsin Kartanon galleria, Porvoo 5.3. - 5.5.2019 "Pieni kaupunki - suuria taiteilijoita"

Näyttelyn ovat koonneet galleristi Hanna Kaarina Syrjäläinen ja kuvataiteilija Christer Åberg pääosin jo edesmenneiden taiteilijoiden töistä. Näyttely esittelee porvoolaisia taiteilijoita, jotka vaikuttivat vahvasti Porvoon kulttuurielämässä 1950-luvulta 1990-luvulle. Esillä on Stig Fredrikssonin, Karin ja Åke Hellmanin, Thor Lindroosin, Juhani Linnovaaran, Tuomas Renvallin, Lennart Segerstrålen ja Kimmo Warjosen teoksia. Näyttely on myös samalla viisi vuotta sitten kuolleen kuvanveistäjä Tuomas Renvallin muistonäyttely.

HAM 6.9.2018 - 7.4.2019 ”Odotin sinua” - Paavo Westerbergin valinnat Bäcksbackan kokoelmasta.

Näytelmäkirjailija, teatteri- ja elokuvaohjaaja ja elokuvakäsikirjoittaja Paavo Westerbergille annettiin vapaat kädet koostaa näyttely HAMin keskeisen lahjoituskokoelman teoksista.