Aki Suutari

Perustiedot

s. 1981, Savonlinna
Taiteilija, muotoilija, opettaja
Asuinpaikka: Säkylä

Yhteystiedot

Puhelinnumero: 0503745239

Oma esittely

Aiheita teoksiini ammennan ihmisistä, ihmisten välisistä suhteista ja valtarakenteista ja ihmisen suhteesta luontoon . Viime aikoina enenevässä määrin ihmisen suhteesta uskoon ja uskontoon.

Toteutan teoksiani pääsääntöisesti alumiinista ja pronssista valamalla. Jalometallimuotoiluopintoni näkyvät töissäni: osan teoksista tai yksityiskohtia teoksiin toteutan lehtisahaamalla ja juottamalla jalometalleista. Keramiikan mahdollisuuksiin ja työstämiseen olen alkanut tutustua.

Olen toiminut taiteen ja kulttuurin parissa vuodesta 2000 alkaen. Pohjakoulutukseltani olen muotoilija, erikoistumisalueenani jalometallimuotoilu. Opiskelujen alusta saakka olin kiinnostunut korutaiteesta ja esineen ja taideteoksen rajapinnasta. Vuosien varrella oman taiteen tekeminen vei mennessään ja teosten koko on kasvanut koruista realistisen kokoisiin rintakuviin.

Vuosina 2006 - 2015 toimin kulttuurialan opettajana/lehtorina käsi- ja taideteollisessa oppilaitoksessa. Samaan aikaan työskentelin sivutoimisesti Taidekeskus Retretissä useissa eri toimissa, pääsääntöisesti taiteilijan avustajana ja näyttelyn rakentajana. Retretin aikaan oman taiteen tekeminen alkoi. Vuonna 2009 olin ryhmän jasenenä toteuttamassa lasten näyttelyä. Teimme kanaverkosta realistisen kokoisia eläimiä Retretin luolastoon. Se oli samalla ensimmäinen varsinainen taidenäyttelyni.

2014 pidin ensimmäisen gallerianäyttelyni, sen jälkeen olen pitänyt vähintään yhden näyttelyn vuodessa, viime vuosina useampia. 2018 alkaen oman taiteen tekeminen on vienyt yhä enemmän aikaa, ja teenkin sitä nykyisin pääsääntöisesti. 2019 pidin ensimmäisen ulkomaan näyttelyni Tartossa. Satunnaisia taiteen opetustöitä teen oman työskentelyni ohella.


Ajankohtaista

Tulevat näyttelyt:

2022 Galleria Rajatila Tampere. Yhteisnäyttely Udi salmiaitan kanssa.

3.4-22.4.2021 Galleria Ronga Tampere. Yhteisnäyttely Udi Salmiaitan kanssa.

Kesäkuu-elokuu 2021 Aseman taidelaituri Punkaharju.

1.9-24.9.2021 Galleria Pihatto Lappeenranta.