Tarja Helena Malinen

Perustiedot

s. 1961, Pihtipudas
Kuvanveistäjä
Asuinpaikka: Joensuu

Yhteystiedot

Oma esittely

Teen keraamisia veistoksia, joista rakennan erilaisia kosketeltavia näyttelyitä. Valokuvaan myös veistoksiani Pohjois-Karjalan maisemissa.

Maailman lapset, rauha ja luonto ovat aiheita, joita kuvaan taiteessani. Teokseni käsittelevät muun muassa lasten oikeuksia, kulttuurien rauhanomaista rinnakkaiseloa ja luonnon kauneuden ihmettelyä. Poikani kuoleman jälkeen olen käsitellyt teoksissani myös nuoruutta, surua ja kaipausta.
Näytä biografia

Ajankohtaista

XXV Mäntän kuvataideviikot, 13.6.-31.8.2021

Kukkolan tilan galleria, Joensuu 15.6.-30.8.2021

Heinäveden Kulttuurikirkko, 28.6.-21.8.2021

Form i Mariehamn, Ahvenanmaa 10.6.-22.8.2021

Galleria Tyko, Nurmes 1.7.-31.8.2022

Bio

Työskentelen ja asun perheeni kanssa Joensuussa. Ylioppilaaksi kirjoitin Savonlinnan taidelukiosta 1980. Opiskelin sen jälkeen pari vuotta Taideteollisen korkeakoulun iltalinjalla. Kuvataiteilijaksi valmistuin Pohjois-Karjalan Ammattikorkeakoulusta 2008. Olen sen jälkeen työskennellyt keraamisten veistosten ja valokuvauksen parissa. Maailman lapset, rauha ja luonto ovat aiheita, joita kuvaan taiteessani. Teokseni käsittelevät muun muassa lapsen oikeuksia, eri kulttuurien rauhanomaista rinnakkaiseloa, teinipoikien herkkyyttä ja luonnon kauneuden ihmettelyä. Muovailen veistoksia erilaisista savista ja rakennan niistä tilaan sopivia installaatioita. Toisinaan otan yhden veistokseni reppuuni ja lähden kuvaamaan sitä luonnon keskellä, esimerkiksi Pyhäselkä-järven rantamaisemissa. Teoksiani on ollut esillä näyttelyissä kotimaan lisäksi Pohjoismaissa ja Venäjällä. Teoksiani on esillä julkisesti Joensuun taidemuseo Onnissa, Jyväskylän kaupungilla, Kuopion taidemuseossa, Turun t-sairaalassa ja Psykiatria-talossa Joensuussa. Näyttelyissä yleisö on voinut kosketella teoksiani. Muotokuva on minulle myös tärkeä taiteenlaji. Muotokuvaveistoksiani on ollut monta kertaa mukana Portrait Now! -näyttelyssä Frederiksborgin kansallismuseossa, Tanskassa.