Tarja Helena Malinen

s. 1961, Pihtipudas
Kuvanveistäjä
Asuinpaikka: Joensuu

Yhteystiedot

Oma esittely

Teen keraamisia veistoksia, joista rakennan erilaisia kosketeltavia näyttelyitä. Valokuvaan myös veistoksiani Pohjois-Karjalan maisemissa.

Maailman lapset, rauha ja luonto ovat aiheita, joita kuvaan taiteessani. Teokseni käsittelevät muun muassa lasten oikeuksia, kulttuurien rauhanomaista rinnakkaiseloa ja luonnon kauneuden ihmettelyä. Poikani kuoleman jälkeen olen käsitellyt teoksissani myös nuoruutta, surua ja kaipausta.
Näytä biografia

Ajankohtaista

Yksityisnäyttely, Taidekeskus Ahjo, Joensuu 24.3-14.4.2019

Kotka Art 2019 -kesänäyttely 16.6.-12.8.2019

Kuvataiteen kesänäyttely, Maila Talvio -salonki, Hartola 9.6.-18.8.2019

Suomen Rooman-Instituutin tutkijaresidenssi 1.6.-30.6.2020

Yksityisnäyttely, Galleria Saskia, Tampere  28.8.-16.9.2020.

Bio

Työskentelen ja asun perheeni kanssa Joensuussa. Ylioppilaaksi kirjoitin Savonlinnan taidelukiosta 1980. Opiskelin sen jälkeen pari vuotta Taideteollisen korkeakoulun iltalinjalla. Kuvataiteilijaksi valmistuin Pohjois-Karjalan Ammattikorkeakoulusta 2008. Olen sen jälkeen työskennellyt keraamisten veistosten ja valokuvauksen parissa.

Maailman lapset, rauha ja luonto ovat aiheita, joita kuvaan taiteessani. Teokseni käsittelevät muun muassa lapsen oikeuksia, eri kulttuurien rauhanomaista rinnakkaiseloa, teinipoikien herkkyyttä ja luonnon kauneuden ihmettelyä. Muovailen veistoksia erilaisista savista ja rakennan niistä tilaan sopivia installaatioita. Toisinaan otan yhden veistokseni reppuuni ja lähden kuvaamaan sitä luonnon keskellä, esimerkiksi Pyhäselkä-järven rantamaisemissa.

Teoksiani on ollut esillä näyttelyissä kotimaan lisäksi Pohjoismaissa ja Venäjällä. Teoksiani on esillä julkisesti Joensuun taidemuseo Onnissa, Jyväskylän kaupungilla, Kuopion taidemuseossa, Turun t-sairaalassa ja Psykiatria-talossa Joensuussa. Näyttelyissä yleisö on voinut kosketella teoksiani.

Muotokuva on minulle myös tärkeä taiteenlaji. Muotokuvaveistoksiani on ollut monta kertaa mukana Portrait Now! -näyttelyssä Frederiksborgin kansallismuseossa, Tanskassa.