Tiina Lamminen

Perustiedot

s. 1963, Nakkila
Taidemaalari
Asuinpaikka: Tampere

Yhteystiedot

Oma esittely

Pidän käsintehdystä kuvasta. Mielelläni piirrän ja maalaan. Olen keskittynyt Ruovesi-aiheeseen, joka on liittynyt jatko-opintoihini Lapin yliopistossa. Ajattelen nykytaiteilijan työtä mm. kulttuuripolitiikan ja yhteisöllisen näkyvyyden näkökulmista sekä historiallisen kertomuksen osana.

Nykytaiteilijan työ on toimijuutta yhteisössä. Myös teoksen aihetta ja valmista teosta voi katsoa monella tavalla. Paikkaa mietin esimerkiksi kulttuurimaiseman arvottamisen ja taidehistorian näkökulmista.

Erilainen päätös toimia on vain mennä ja maalata. Ruovedelle vertaiset työskentelymaisemat ovat Hódmezövásarhely Unkarissa ja Seehausen, lähellä Murnauta Saksassa. Maisemamaalausta ovat myös retkeily ja performanssi, maataide. Minusta on kiinnostavaa punnita värin käyttöä kuvassa. Tavoitellako esittämisen illuusiota tai tuodako pigmentin materiaalisuus esille ihan vain itsenään. Pidän paitsi käsintehdystä kuvasta myös konseptuaalisesta kuvatulkinnasta.

------

Kulttuuriperinnön merkitsemisen ajattelua on Suomessa aktiivisesti tehty viime vuodet. Ruovedellä on taiteen perinne maisemamaalauksessa. Perintö kattaa koko Suomen taidehistorian ajan; 1980-luvulta alkaen se on jatkunut paikkakunnalla näkyvimmin harrastajamaalarien kursseina. Ruovedellä olisikin mitä parhaimmat perusteet nimetä maisemamaalaus omaksi aineettoman kulttuuriperinnön hankkeekseen.

Ruovesi on mukana Tampere-Mänttä-kulttuuripääkaupunkihaussa. Hakuprosessissa siihen kuuluvan ideoinnin ja rahoitussuunnittelun avoimuus luovat mahdollisuuksia. Kun prosessi etenee, taiteen ja kulttuurin yhdenvertaisen saavutettavuuden ja harrastamisen hyvinvointivaikutuksen lisäksi osaksi hanketta toivottavasti liitetään myös taidehistoriallinen perintö ja siinä itävät mahdollisuudet.

Ajankohtaista

Taidemaalariliiton Teosvälitys 2021 https://teosvalitys.painters.fi/

Hiertojäljennöksiä Kallenaution tuvan seinistä ja kalusteista. Näyttely Kallenaution kestikievarimuseo 22.5.-11.6.202. Yhdessä Eeva-Liisa Rautalahden kanssa.

Aira Niemi-Pynttäri (1924-2011), näyttelykuratointi Ruoveden Viljamakasiini 5.-18.7.2021.

 

https://metsamokkiruovesi.fi/wp/

https://ruovedenmaisema.fi/wp/

https://twitter.com/TiinaLamminen

https://www.instagram.com/lamminentiina/

https://www.instagram.com/metsamokki_ruovesi/

https://www.instagram.com/metsamokki_ruovesi_board/