Tiina Osara

Perustiedot

Kuvataiteilija, Mediataiteilija, Performanssitaiteilija, Taidegraafikko, Taidemaalari, Tilataiteilija, Valokuvataiteilija, Installaatiotaiteilija
Asuinpaikka: Aulnay Sous Bois

Yhteystiedot

Puhelinnumero: +33 6 35 34 03 48

Oma esittely

Art statement

Työskentely luo ajatukselle otollisen kentän rinnakkaistodellisuuden. Todellisuus ja rinnakkaistodellisuus ovat jatkuvassa vuorovaikutuksessa keskenään. Todellisuuden hahmottuminen saa alkunsa osien hahmottumisella, johon aika luo muutospaineen.
Miten ulkoiset muutokset vaikuttavat sisäisesti ja sisäiset muutokset ulkoisesti? Kun sisäinen ja ulkoinen todellisuus muuttuvat, muuttuu myös suhteemme mailman todellisuuteen.
Taiteessa eri tekniikat ovat työkaluja, jotka toimivat yhdessä tai erikseen tuoden esille tiedostamattoman tai tietoisen merkityksen tai idean. Vaihdan tekniikkaa tunteen ja ajatusten mukaan, näin erilaiset tekniikat mahdollistavat uuden aloittamisen ja asenteiden kyseenalaistamisen suhteessa maailmaan. Ilmaisukeinoina käytän valokuvausta, maalausta ,grafiikkaa yms.
Työskennellessäni rationaalinen tieto väistyy ruumiillisen kokemuksen ja aistimellisuuden edessä. Työ saa alkunsa nopeasta intuitiivisesta tekemisestä ja kehittyy ruumiillisen tiedon ja työskentelyn etenemisen tuoman fyysisen rytmin myötä. Näin työskentelyprosessi on jatkuvassa muutostilassa. Se on avointa tilaa jossa yllätykset ovat sekä toivottavia että sallittuja.
Näytä biografia

Ajankohtaista

Action painting Youtube:
http://www.youtube.com/watch?v=tsw8G22Lhpg

https://www.youtube.com/watch?v=POdIRDsMqtg

Keuruun museo Youtube: http://www.youtube.com/watch?v=pUpYAVwwI0I

Actionpainting konsertit 2016
Mexikossa 25.1, Ranskassa 24.3,
Italiassa 19.7 ja taiwanissa 25.12

Youtube:
https://www.youtube.com/watch?v=83vaeTSiyFg

Bio

Tiina Osara on suomalainen kuvataiteilija ja actionpainter. Osara tunnetaan suurikokoisista abstrakteista värikylläisistä ja monikerroksellisista maalauksista sekä valokuva- ja videoinstallaatioista.

Aivan erityisenä areenana ovat hänen live-esiintymiset klassisen musiikin konserteissa. Konserteissa Osara siirtää tuntemuksensa soivasta musiikista reaaliaikaisesti maalauksina kankaalle niin, että konserttiyleisö voi seurata myös hänen työskentelyään.

Klassinen musiikki on hänelle tällä hetkellä pääasiallinen aihe maalaamiseen.

Fysioterapeutin ammattitutkinto syvensi Osaralle liikkeen merkityksen ja kinesteettisen tuntoaistin mahdollisuudet ilmaisun välineenä. Tästä johtuu myös hänen maalaustensa suuri koko, joka suo vapauden
ekspressiiviseen ja kokonaisvaltaiseen fyysiseen työskentelyyn.

Tiina Osara työskentelee yhteistyössä ranskalaisen kapellimestari/muusikko Patrick Galloisin kanssa. Uusi projekti Echo kuullaan ja nähdään Ranskassa toukokuussa 2015.

Taideopinnot Osara suoritti taidekoulu Maan ammatillisella linjalla 1993-1996, kuvataiteilijan AMK-tutkinnon 2006-2008 ja erikoistumisen valokuvataiteeseen 2009-2010 Tampereen ammattikorkeakoulussa.

Osara on pitänyt sekä yksityisnäyttelyitä että osallistunut ryhmänäyttelyihin Suomessa ja Euroopassa vuodesta 1996 lähtien.

Tiina Osara on asunut ja työskennellyt Ranskassa vuodesta 2013 lähtien.