Tiina Vainio

Perustiedot

s. 1960, Sauvo
Kuvataiteilija, taidegraafikko, taidemaalari
Asuinpaikka: Turku

Yhteystiedot

Puhelinnumero: 044 9064529

Oma esittely

Olen maalari ja graafikko, mutta olen laajentanut työskentelyäni niin lavastukseen, ympäristötaiteeseen kuin puistosuunnitelmiinkin. Käytän teoksissani yllättäviä materiaaleja, herkullisia ja monitasoisia yhdistelmiä ja tekotapoja; maalauspohjana toimii purje, veistos rakentuu risuista tai grafiikan vedokset muodostavat tapetin. Materiaalit kertovat omaa tarinaansa.

Työskennellessäni nautin käsillä tekemisestä, muovin kaivertamisesta, puun kovertamisesta ja höyhenen kevyiden hopeakalvojen laskemisesta teoksen pinnalle.
Teosteni aiheet liittyvät usein luontoon tai ihmisen asuinympäristöön, on sitten kyse vaikka rikkaruohoista tai perhosten toukkien kehityskaaresta tai näiden abstraktista merkityksestä. Käsittelen teoksissani myös vaikeita, kiistanalaisia asioita; maiseman, kaupunkikuvan tai kulttuurimaiseman muutosta, luonnon kestokykyä, ihmismielen järkkymistä jne.

Uskon kauneuden voimaan, jonka kautta voi puhua vaikeistakin asioista tuloksekkaammin. Näen kauneutta melkein kaikkialla. Maalaus kaivinkoneesta sorakuopalla voi olla kaunis. Teoksissani on silloin tällöin huumori läsnä, pieni pilke silmäkulmassa. Tuon taidettani esille myös muualle kuin perinteisiin taiteen esittelypaikkoihin sekä toimin mielelläni yhteistyössä eri alojen tekijöiden kanssa.
Näytä biografia

Ajankohtaista

Yksityisnäyttely Auran Galleriassa Turussa 24.3.-12.4.2020.

Osallistuminen näyttelyyn  Kaliningradin taidemuseossa kesällä 2020

Workshop Kaliningradissa  lokakuussa 2019

Ryhmänäyttely Merisiskot Vaasan Taidehallissa 23.3.-19.5.2019

Ryhmänäyttely Reykjavikissa Islensk Grafik Galleryssä, 2018

Yksityisnäyttely Amos Anderssonin Söderlångvikin Vivan-kahvilassa 2018

Ryhmänäyttely Merisiskot Örön linnoitussaarella 2018

Yksityisnäyttely Brinkhallin kartanossa Turussa 2018

Yksityisnäyttely Galleria Brondalla Helsingissä 2017

Yksityisnäyttely Galleria Joellassa Turussa 2016

Yksityisnäyttely Taidemaalariliiton galleriassa Helsingissä 2016

Bio

TIINA VAINIO on työskennellyt laaja-alaisesti kuvataiteen kentällä tehden perinteisten kuvataiteen työskentelytapojen ohella mm. yhteisötaidetta ja lavastuksia. Hänen teoksiaan on monissa merkittävissä kokoelmissa (Nykytaiteen museo KIASMA/valtio, Koneen Säätiö, Turun ja Tampereen kaupungit, Turun taidemuseo ym.). Vainio on tehnyt myös lukuisia julkisia taideteoksia ja on ollut aktiivinen taiteilijajärjestötasolla, mm. Taidemaalariliiton hallituksen jäsenenä ja eri toimikunnissa, tällä hetkellä Suomen Taidegraafikoiden näyttelytoimikunnassa.Vainio on koulutukseltaan kuvataiteilija, taidepedagogi ja juristi.

Hänellä on laaja kokemus yhteistyöstä erilaisten tahojen kanssa ja hän toimii mielellään kokeellisissa ja eri aloja yhdistävissä projekteissa. Vainion teosten aiheet liittyvät usein luontoon ja ihmisen asuinympäristöön. Teoksissaan Vainio käyttää yllättäviä materiaaleja ja herkullisia yhdistelmiä: maalauspohjana toimii valtava purje, veistos rakentuu risuista, kaivinkoneaiheiset posliinimaalauslautaset muodostavat installaation. Työskentelyssään Vainio uskoo kauneuden ja huumorin voimaan.