Milla Toukkari

Perustiedot

s. 1986, Vantaa
Kuvataiteilija
Asuinpaikka: Helsinki

Yhteystiedot

Näytä biografia

Bio

Milla Toukkari on vuonna 1986 syntynyt, Helsingissä asuva ja työskentelevä kuvataiteilija. Toukkari on valmistunut Taideyliopiston kuvataideakatemiasta 2015 ja Aalto-yliopiston taiteiden ja suunnittelun korkeakoulusta 2012. Vuonna 2014 Toukkari oli mukana perustamassa Helsingin Vallilaan avointa taidegrafiikan työhuonetta, ja hän työskentelee edelleen KELLARIPRESSissä. Toukkari on pitänyt useita yksityis- ja ryhmänäyttelyitä Suomessa vuosina 2015-2018, mm. galleria Huudossa, valokuvakeskus Perissä, galleria Å:ssa, galleria Koneessa, galleria Uudessa kipinässä ja galleria Rajatilassa.

Toukkari työskentelee eri painamisen, vedostamisen ja tulostamisen menetelmillä. Tilallinen installaatio, jossa painetun materiaalin kanssa keskustelevat video, ääni ja seinämaalaus, on taiteilijalle tyypillinen esitysmuoto.

Vuonna 2017 Milla Toukkari kirjoitti esseen Kuilun filosofia Päivikki Kallion toimittamaan ja Taideyliopiston Kuvataideakatemian julkaisemaan Siirtämisen ja välittymisen taide –esseekokoelmaan. Painetun kuvan olemus on Toukkarin taiteellista tutkimusta sivuavan työskentelyn ydinkysymyksiä.