Tuomo Saali

Perustiedot

s. 1957, Pielavesi
Taidemaalari
Asuinpaikka: Helsinki

Yhteystiedot

Puhelinnumero: 050 5639015

Oma esittely

Näyttelydebyyttini oli nuorten näyttelyssä vuonna 1979, samana syksynä pääsin Suomen Taideakatemian kouluun. Valmistuin koulusta vuonna 1983, opiskelin litografiaa vielä ylimääräisen lukuvuoden. Vuodesta 1984 olen toiminut aktiivisesti kuvataiteilijana. Kahdessa ensimmäisessä näyttelyssäni Helsingissä oli esillä litografioita, lopuissa olen esittänyt öljyvärimaalauksia.
Ensi syksyn näyttely Taidesalongissa on järjestyksessään 11, Helsingin näyttelyistä.

Maalaan öljyväreillä, ilmaisumuotona se on rajaton ja ehtymätön, pidän värin hitaudesta ja sen visuaalisesta ilmeestä, Tekniikan ainoana haittana on tärpättiliukoisten maalinesteiden hajut, joita en pakko oppia sietämään. Teosteni teemat ovat vaihdelleet vuosien varrella. Pidän tärkeänä uudistumista, vaikka se onkin vaikeaa, sillä muuten maalaamisesta tulee tuskaista ja tylsää. Maalaan käytännössä tauotta, tulevat näyttelyt vain kiihdyttävät tahtia.

Työni on yksinäistä, johon virkistävää vastapainoa tuo opetustyö, Olen opettanut Taideteollisessa korkeakoulussa 33 vuotta (vuodesta 1986). Viimeiset 15 vuotta olen opettanut öljyväri- ja temperamaalausta.

Ajankohtaista

Tulevat näyttelyt;

Salmelan kesänäyttely 8.6. -11.8. 2019 Mäntyharju