Tuula Anttonen

Perustiedot

s. 1970, Raahe
Kuvataiteilija
Asuinpaikka: ESPOO

Yhteystiedot

Puhelinnumero: 040 5659739

Oma esittely

Aiheissani käsittelen ihmistä fyysisenä olentona ja ihmisten välisiä sosiaalisia suhteita. Valtasuhteet, välittämisen ja väkivallan välinen raja mutta myös kaipuu yhteyteen tulevat näkyviin maalauksissa, joissa esiintyy yksi tai useampia ihmishahmoja oudoissa tilanteissa. Kun vain useampi ihminen kokoontuu, niin heti aletaan katsoa, kuka kiipeää kasan päälle ja kuka valitaan alimmaiseksi. Maalauksissani kuvaan nämä yleensä sanalliset vallankäyttötilanteet fyysisessä muodossa. Hypoteettisten tilanteiden tarkoitus on askarruttaa katsojaa ja saada hänet miettimään ihmistä lajinsa edustajana.

Maalautyöskentelyni tavoitteena on ekonominen, selkeä ja mielenkiintoinen oma maalauskieli. Vaikka työni ovat figuratiivisia, niissä on kysymys vähintään yhtä paljon maalauksen rakentumisesta ja materiaalin käyttäytymisestä kuin esitetystä asiasta.
Näytä biografia

Bio

Tuula Anttonen (synt. 1970) on valmistunut Taideteollisesta korkeakoulusta ja Bourgesin Ecole Nationale des Beaux-Artsista (Ranska) vuonna 1997. Anttonen on tunnettu ihmisaiheisista, konstruktivistisista maalauksistaan. Hänen teoksiaan on mm. Suomen valtion ja Helsingin taidemuseo HAMin kokoelmissa. Hänellä on pitänyt 16 yksityisnäyttelyä ja osallistunut lukuisiin yhteisnäyttelyihin kotimaassa ja ulkomailla. Anttonen on työskennellyt residensseissä Italiassa, Ranskassa, Saksassa, Sveitsissä, Tsekissä ja Yhdysvalloissa.