Tytti Götsch

Perustiedot

s. 1952, Helsinki
Kuvataiteilija
Asuinpaikka: MALLUSJOKI

Yhteystiedot

Oma esittely

" Perseuksen voima piilee koko ajan siinä, että hän torjuu suoran näköyhteyden. Mutta hän ei silti torju hirviöiden maailman todellisuutta, jossa hän sattuu elämään. Hän kantaa tuota todellisuutta mukanaan, ottaen sen omaksi taakakseen. "
- Italo Calvino: Kuusi muistiota seuraavalle vuosituhannelle: Keveys

" .....For art sings of God and ultimately belongs to him. "
-Patti Smith: Just Kids

Kutsun itseäni mielummin kuvataiteilijaksi kuin taidemaalariksi. Harvat töistäni ovat varsinaisia maalauksia. Ja maalaamisenikin on pikemminkin erilaisten pintojen ja alueiden värittämistä.

Teosteni aiheen ovat minulle kuin värityskirjan sivuja. Väritän hitaasti jotakin esiin, nähdäkseni kuvan täsmällisesti. Tai ne ovat kuin vanhanaikaisia pistetehtäviä, joissa numeroidut pisteet yhdistämällä syntyy jokin kuva. Liikun meinneisyydessä ja nykyhetkessä, tarinoissa, taruissa, tässä ja nyt. Teoksissani leikkaan ja liimaan - usein konkreettisestikin - yhteen erilaisia tasoja ja katson, mitä ne minulle kertovat.

Väritetyillä pinnoilla liikkuu usein ornamenttejä, merkkejä tai sanoja. Teokseni lähtevät usein liikkeelle teksteistä. Pinnoista muodostuu rakennelmia, pienoismaailmoja, karttoja, eleitä... yleensä jotakin ihmiseen, minuuteen tai aikaan liittyvää. Pysäytettyjä merkkejä. Ajasta, joka rientää.

Antiikin Perseusta jäljitellen katson kohteitani ja aiheitani ikään kuin peilin kautta, epäsuorasti. Näin pyrin aiheeni lähelle, mutta säilytän samalla vapauteni.

Kuten Perseus, tahdon olla neuvokas ja hyvinvarustettu. Työkalupakissani on oltava ainakin siivekkäät sandaalit, pronssikilpi ja näkymättömyyskypärä.