Urho Kähkönen

s. 1967
Kuvataiteilija
Asuinpaikka: Härmänkylä

Yhteystiedot

Puhelinnumero: 050-5050748

Oma esittely

Se on matka ilman pysäkkejä. Se on leipä ja öylätti. Se on valo ja varjo. Se on eskapistinen yritys kohti kadotettua Edeniä. Se on aukaisematon ovi. Se on itsensä kohtaaminen puolueettomalla maaperällä. Se on veresliha. Se on drama queen. Se on mandala ja mantra. Se on gravitaatio. Se on oletus olemisesta. Tätä kaikkea taide on minulle.

Ei ole sattumaa, että maalauksissani valo on muodostunut niin tärkeäksi elementiksi. Valo luo muodon, värin ja rytmin. Valo on elämisen ja näkemisen kannalta elintärkeää. Tämän takia eri kulttuureissa ympäri maailman se on myös uskon, johdatuksen, järjen symboli.
Näytä biografia

Ajankohtaista

"Kainuulainen kuvataide elää uutta renessanssia"
Kuhmolaiselle kuvataitelija Urho Kähköselle on myönnetty vuoden 2013 taidetunnustus. Pohjois-Pohjanmaan ja Kainuun taidetoimikunta palkitsi Kähkösen pitkäjänteisestä kainuulaisen kuvataiteen hyväksi tehdystä työstä.
YLE


VUOSI 2015 - NÄYTTELYT

lokakuu
Salon Art Shopping 2015
Louvre, Paris, France

joulukuu
Art Kainuu - näyttely
Kajaanin taidemuseo,Kajaani

Galleria Valve
Oulu

VUOSI 2016 - NÄYTTELYT
JA TEOSVÄLITYKSET

maaliskuu
Taidemaalariliiton teosvälitys, Helsinki

huhtikuu
S-galleria
Helsinki

heinäkuu
Duo-näyttely
Kuhmo

syyskuu
Neliö-galleria,
Oulu

Bio

Urho Kähkönen on valmistunut vuonna 1999 Turun taiteen ja viestinnänoppilaitoksesta. Hän on pitänyt 21. yksityisnäyttelyä. Hän on tehnyt myös lyhytelokuvia ja toimii nykyisin freelancer-kuvataiteilijana, omaishoitajana ja kansalaisopiston tuntiopettajana. Hän on syntynyt Kuhmossa, jossa myös nykyisin elää ja vaikuttaa.