Leena Vainio

Perustiedot

s. 1959, Rauma
Kuvataiteilija
Asuinpaikka: Kangasala

Yhteystiedot

Puhelinnumero: +358408618415

Oma esittely

Värit innoittavat minua jatkuvasti. Ihmettelen niiden leviämistä, sekoittumista ja kerrostumista kankaalle. Sekoitan värejä pigmenteistä eli värijauheesta, akryyliväreistä ja musteesta. Väreillä on oma tarkoituksensa ja merkityksensä teosten sisällössä. Esimerkiksi keltainen liittyy valoon, ruskaan ja lapsuuteen, tummat maavärit taas maahan, kuolemaan ja elämän kiertokulkuun.

Maalauksiin muodostuu värikerrosten myötä tiloja, jotka kuvaavat mielentiloja, haavoittuvuutta, tunteita, luontoa, unia ja muistoja. Samat aiheet ja dynamiikka toistuu myös erilaisissa sekatekniikkateoksissa ja tilateoksissa. Käytän niissä kevyitä ja herkkiä materiaaleja kuten lakanoita, pellavakuitua ja lankoja.

Työskentely alkaa maalaamisesta. Viikkojen ja kuukausien aikana siirryn tilateoksiin ja erilaisten tekniikoitten yhdistelyyn. Joskus päädyn tekemään performanssin.

Näytä biografia

Bio

Leena Vainio työskentelee maalauksen, sekatekniikka- ja tilateosten parissa. Erilaiset tekniikat tuovat työskentelyyn vaihtelua ja jatkuvaa uuden oppimista. Hän on osallistunut yhteisnäyttelyihin Suomessa ja ulkomailla. Yksityisnäyttelyitä hän on pitänyt vuosittain gallerioissa eri puolilla Suomea. Näyttelypaikat valikoituvat kiinnostavien tilojen ja näyttelyn aiheitten mukaan.

Vainio on työskennellyt Baren Baren -ryhmässä vuodesta 2010. Ryhmä tekee yhteisinstallaatioita ja pitää työpajoja. Ryhmällä on ollut vuosittain kesänäyttelyitä, joiden teemoina on ollut huoli luonnon tilasta. Leena Vainio on Tampereen Taiteilijaseuran jäsen, Suomen Taidemaalariliiton kokelasjäsen sekä Rauman Taidegraafikoitten, Suomen Puupiirtäjien Seuran ja Avarataide Ry.n jäsen.

Haavoittuvuuden teema, värien ja materiaalien tutkiminen sekä vaistonvarainen työskentely ovat Leena Vainion työskentelyn ja tuotannon keskiössä.